Politiet i Nashville har lært leksjonen etter de grove feilene i Uvalde-massakren. I går fikk politiets opptreden under skoletragedien i Nashville velfortjent skryt på lederplass av Wall Street Journal.

Mandagens drap av seks mennesker på en kristen skole i Nashville, inkludert tre 9 år gamle barn, ble utført av en sinnssyk og forstyrret gjerningsperson er nok et tegn på hvordan psykiske lidelser utløses, skriver WSJ i gårsdagens lederartikkel.

Venstresiden fokuserte som vanlig på krav om mer gun control. Da det ble kjent at gjerningskvinnen Audrey Hale (28) var trans – en kvinne som på sosiale medier identifiserte seg som mann – reagerte den anti-woke høyresiden med kritikk av USAs LGBTQ-politikk.

Men heltene i Nashville var politiet, skriver WSJ. De ankom åstedet raskt, og viste stor disiplin og mot.

De gikk rett inn i bygningen, løp mot skuddene, og drepte angriper så snart Hale var fanget i et hjørne. Alt skjedde utrolig raskt.

A timeline posted by the Tennesseean says the attacker entered the elementary school at 10:11 a.m., shooting out the glass doors. A call to police came at 10:13.

By 10:23, officers were inside the school. They shot the attacker at 10:25.

I løpet av 12 minutter etter at politiet ble varslet var gjerningskvinnen skutt og drept. Ifølge politisjefen i Metropolitan Nashville John Drake var det noen som tok kontroll og sa: «Let’s go, let’s go».

Politiet har offentliggjort video fra politibetjentenes kroppskamera som viser dramaet og ikke minst politiets mot.

Dette er mildt sagt annerledes det som skjedde i Uvalde.

Nashville-politiet viste at de har lært leksen fra de grove feilene sist år i Uvalde, da nitten barn og to lærere ble drept. Dette til tross for at det allerede tre minutter etter at angriperen gikk inn i bygningen var tilstrekkelig bevæpnet og utstyrt politi på område til å isolere, forstyrre og nøytralisere angriperen. Men de ble stående utenfor i over en time.

Dette ifølge vitnemål fra direktøren av Texas Department of Public Safety.

Uvalde-massakren – verre og verre avsløringer om politiets passivitet

To av politibetjentene fra dramaet i Nashville har blitt identifisert: Rex Engelbert og Michael Collazo. Engelbert har fire år bak seg i Nashville-politiet, Collazo har ni års erfaring. Ingen av dem hadde vært i en lignende situasjon tidligere.

Men å forvente at noe slikt kan skje er en daglig oppgave for politiet i USA.

Going to work is an act of courage for those who spend a career without seeing an active shooter. For all the political focus on bad or abusive cops, most are good men and women who face potential danger to protect the rest of us.

For Biden og hans støttespillere er løsningen alltid strengere våpenkontroll.  Men skuddene denne gangen kom fra en person som var under behandling for følelsesmessig lidelse (emotional disorder).

Samtidig har mange fremtredende politikere i Demokratene i åresvis argumentert for å avfinansiere politiet. Radikale delstatsadvokater er kjøpt og betalt av George Soros, og slipper alvorlige kriminelle rett ut på gaten etter arrestasjon, selv de som har begått grov vold.

Mens folk som spaserte gjennom Capitol 6. januar 2021 sitter fengslet uten tiltale godt over to år etter at de ble arrestert.

Det vil ta tid før all informasjon om bakgrunnen, årsaken og motivet til drapene i Nashville blir kjent, skriver WSJ. Allerede nå kan man si at en person som er mentalt forstyrret ikke burde eie våpen, noe også foreldrene til angriperen mente.

Men sønnen lurte dem ved å selge et av våpnene sine, og foreldrene visste ikke at han hadde flere våpen.

Uansett vet vi at når man planlegger og gjennomfører drap på 9 års gamle barn, så er man rett og slett gal, skriver WSJ avslutningsvis.

Les også:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.