CBS har forbydd medarbeiderne å bruke ordet «transgender» i rapporter om Nashville-skytingen der tre små barn og tre voksne ble drept mandag i forrige uke. 

Kjønnsidentiteten irrelevant

Det til tross for at politiet selv har opplyst at mordersken Audrey Hale identifiserer seg som transkjønnet og at dette er et sentralt punkt i saken.

– Skytterens kjønnsidentitet er ikke bekreftet av CBS News. Vi bør unngå enhver omtale av kjønnsidentiteten siden det ikke har noen relevans for forbrytelsen. Skulle det endre seg kan og vil vi vurdere det på nytt, står det i et notat fra CBS’ ledelse som The New York Post har fått fatt i. 

Fokuserer på annet enn kjønnsforvirringen

– For øyeblikket er vårt råd å si at politiet har identifisert den mistenkte som 28 år gamle Audrey Hale som de skjøt og drepte på åstedet, for deretter å fokusere på andre sider ved etterforskningen.

– Absurd

Direktivet ble gitt tirsdag morgen og etterlot mange journalister forvirret ettersom politiet har gått ut med at Hale var transkjønnet og at identiteten kan være relevant for motivet.

– Dette er absurd fordi politiet har identifisert Hale som transkjønnet. Hvis politiet ikke hadde tatt den siden av saken opp kunne man kanskje latt være å nevne det, men å holde tilbake informasjon er ikke journalistikk, sa en CBS-innsider til New York Post.

Retusjerer egen historikk

Direktivet har satt tydelige spor i CBS’ dekning av historien. Mandag, bare timer etter skytingen, rapporterte CBS at Hale «identifiserer seg som transkjønnet» på CBS Evening News. Tirsdag var omtalen av Hales kjønnsidentitet forsvunnet fra TV-stasjonens dekning.

– Hale ble identifisert som kvinne ved fødselen, men brukte mannlige pronomener på sosiale medier, skriver The Albany Herald.

Frykt for feminint ettermæle

Washington Times problematiserer LHBTQ-samfunnets bekymring for at den biologiske kvinnen ikke skal bli husket som mann:

– Audrey Elizabeth Hale er navnet på kvinnen som stormet inn på den private Christian Covenant School i Nashville, Tennessee, og kaldblodig myrdet seks mennesker, derav tre små barn. Og media sammen med trans-aktivister advarer mot å kalle henne kvinne: «Hun identifiserte seg som mann.»

– Det er det som bekymrer LHBTQ-samfunnet – at kvinnen som begikk denne handlingen ikke vil bli husket som den mann hun ønsket å være?

Ellers fikk politiets opptreden under tragedien på den kristne skolen velfortjent ros:

Politiets opptreden får ros etter skytingen i Nashville

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.