Demokraten fra Tennessee, Justin Jones – nå kjent som en av «Tennessee Three» som forrige torsdag ble utvist av delstatsforsamlingen i Nashville, deltok i en Black Lives Matter-demonstrasjon i 2020, hvor han sto på taket på en politibil.

Hendelsen, som ble fanget på video, viser Jones, sammen med aktivisten Jeneisha Harris, på taket på politibilen mens dusinvis av bøllete og ukontrollerbare demonstranter omringet dem.

Etter hendelsen ble det reist siktelser mot Jones og Harris, og arrestordre ble utstedt for skader som ble gjort på bilen under protesten, skriver Fox News.


Mindre enn tre timer etter at arrestordrene ble utstedt, kunngjorde Metropolitan Nashville Police Department (MNPD) at etter en gjennomgang av tilleggsinformasjon ble MNPD og distriktsadvokat Glenn Funk enige om at arrestordrene som ble utstedt mot Justin-Bautista- Jones og Janeisha Harris ville bli tilbakekalt.

Rundt tidspunktet arrestordrene ble utstedt i juni 2020, rapporterte Metrotalsmann Don Aron til Nashvilles Fox 17 at 60 detektiver fra MNPD hadde gått gjennom video- og fotografiske bevis fra lørdagens protest som resulterte i hærverk og en domstol bygning som ble satt i brann.

– I gjennomgangen av video og fotografier observerte detektiver Jones og (Jeneisha) Harris stående på taket på en merket politibil. Den samme bilen ble betydelig skadet av flere personer lørdag – spraymalt, vinduer knust, osv. Detektiven ved South Precinct identifiserte Jones og Harris som personer som var på taket, og Daniel Lane fra Franklin som en person som spraymalte den.

Etter at Jones og Harris gikk ned fra den merkede politibilen, klatret andre demonstranter på taket og begynte å sparke inn vinduer og utførte annet hærverk på bilen.

Metro Nashville Police har gitt ut informasjon om arrestordren som ble utstedt – og deretter opphevet – som involverer Nashville-aktivisten Justin Jones. FOTO: Metro Nashville Police.

Både Jones og Harris – to fremtredende aktivister i Nashville-området da protesten fant sted – hevdet at MNPD hadde sendt SWAT-team til hjemmene deres etter at arrestordrene ble utstedt. Aaron sa imidlertid at påstandene deres var usanne, ifølge Fox 17.

Metro Nashville Police have released information on the warrant which was issued -then rescinded- involving Nashville activist Justin Jones. PHOTO: Metro Nashville Police

Jones, som har representert Tennessees 52. distrikt i delstatshuset siden januar 2023, var en av tre lovgivere, sammen med demokratenes representanter Gloria Johnson og Justin Pearson, som hisset opp våpenkontroll–demonstranter og tok til salen for å oppfordre sine kolleger til å ta grep mot våpenvold.

Som en konsekvens av deres handlinger ble både Jones og Pearson utvist fra huset av republikanere. En handling som ryster Amerika ifølge NRK, som rapportere og setter Tennessee Three i et positivt lys, selv om de okkuperte en lovgivende forsamling: – Utkastelsen har fått nasjonal oppmerksomhet, fordi å kaste ut en folkevalgt fra sitt sete er svært alvorlig, skriver NRK-korrespondent Lars Os.

Protesten fra de demokratiske lovgiverne kom etter at en transkjønnet skytter drepte seks mennesker, inkludert tre barn, på en privat kristen skole i Nashville. NRK unnlater å fortelle sine lesere at Audrey Hale var transkjønnet, men gjør det politisk korrekte ved å bruke pronomenet hen:

– Mandag 27. mars angrep en tidligere 29 år gammel elev Covenant School i Nashville. Mens hen gikk rundt på skolen, skjøt og drepte hen seks personer, inkludert tre niåringer. Hen brukte to halvautomatvåpen i tillegg til pistoler og ble til slutt skutt og drept av politiet.

Det er ikke første gangen Jones har vært i kontakt med lovens arm. Fox News skriver at i 2019 ble Jones siktet for to tilfeller av overgrep og ordensforstyrrelse etter at han kastet en kopp kaffe på daværende speaker i Huset Glen Casada, en republikaner, og GOP-statsrepresentant Debra Moody.

Nå ber Jones, som ble gjeninnsatt mandag etter en enstemmig avstemning i Nashville Metropolitan Council, om at den republikanske speakeren Cameron Sexton i delstatshuset må trekke seg:

– Han er en fiende av demokratiet, og han fortjener ikke å være på Speakerens kontor lenger, sa Jones til CNN fra House Speaker Cameron Sexton.

– He is an enemy of democracy, and he doesn’t deserve to be in that office of a speaker of the house any longer, Jones told CNN of House Speaker Cameron Sexton.

Justin Pearson er den eneste, per nå, som ikke fikk beholde sin stilling i huset. Mens Gloria Johnson sto overfor utvisning, overlevde hun til slutt en avstemning.

Aktivistene i NRK har selvsagt fått med seg hvorfor – for alt handler om rasisme og hudfarge for både dem og det liberale Amerika. Lars Os skriver:

– Kun Gloria Johnson overlevde, med bare én stemme. På spørsmål om hvorfor, var hun krystallklar.

– Det har nok noe med at jeg er en hvit kvinne.

Skjermdump NRK.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.