Pirater angrep og kapret lørdag et skip eid av danske Monjasa, opplyser selskapet. I 2021 havnet danske soldater i ildkamp med pirater i samme farvann.

Alle de 16 i mannskapet har søkt tilflukt i et rom om bord på fartøyet Monjasa Reformer, sier en talsperson for shippingselskapet tirsdag. Ingen av dem er danske, skriver nyhetsbyrået Ritzau.

Tankskipet flagger til Liberia og lå til anker da det ble angrepet rundt 140 nautiske mil utenfor havnebyen Pointe-Noire i Republikken Kongo.

Alle kommunikasjon med skipet er brutt. (NTB)

Til Berlingske opplyser Monjasa at ingen danske sjøfolk er om bord.

I 2021 havnet en  mindre båt med danske soldater fra den danske fregatten «Esbern Snare» i ildkamp med pirater i Guineagulfen. Fire pirater ble drept, en ble såret.

Sistnevnte pirat og tre andre pirater ble tatt om bord i fregatten, hvor han fikk medisinsk behandling. Deretter ble han sendt til et sykehus i Ghana. Så endte det med at han ble hentet med fly til Danmark.

Les også:

Global rettsordning i praksis: Angrep dansker til sjøs – «belønnes» med opphold i Danmark

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.