Den danske fregatten «Esbern Snare», som patruljerer Guineabukten, kom i november i skuddveksling med en båt som ble vurdert som aggressiv. Fire formodede pirater ble drept og fire tatt til fange, hvorav én ble såret.

Justisminister Nick Hækkerup meddelte onsdag at tiltalen mot de tre frafalles. Hvis de hentes til Danmark, kan det ende med at de ikke kan returneres, men vil måtte få opphold i Danmark. Slik er konvensjonene.

Men for den fjerde sårede, som ligger innlagt på sykehus i Ghana, sier utenriksminister Jeppe Kofod at de ikke har klart å få til noen avtale med landets myndigheter som garanterer hans sikkerhet. Han vil derfor bli fløyet til Danmark for behandling og rettergang. Ut fra resonnementet om de tre kan det påregnes at han vil få opphold i Danmark. Det vil være «belønningen» for å skyte mot et dansk fartøy på vakt.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

”Til trods for ihærdige diplomatiske bestræbelser har det desværre ikke været muligt at indgå en aftale med Ghana ift. den pågældende person. På grund af vores internationale forpligtelser var det afgørende at få garantier for den formodede pirats videre skæbne, men det har desværre ikke vist sig muligt.”

Den 6. januar 2022 er den fjerde af de formodede pirater derfor fløjet mod Danmark med henblik på, at han den 7. januar stilles for en dommer i et grundlovsforhør, og at den videre retsforfølgning mod ham fortsættes.

Resonnementet strekker fornuftens grenser: Danmark har ansvar for helsen til en pirat som forsøkte å angripe danske soldater til sjøs. Danmark har ikke bare fløyet ham til et lokalt sykehus, som sikkert ikke er på dansk nivå, de skal også forvisse seg om at han går en trygg fremtid i møte. Med en slik tankegang burde ikke den danske regjering sende soldater på oppdrag i utlandet, for de risikerer å måtte hente sårede fiender hjem til Danmark.

Det er konsekvensen av konvensjonene, og den sosialdemokratiske regjering velger å følge dem, trass i at det krenker danskenes rettsfølelse.

Dette er global rettsordning i praksis.

Nye Borgerliges Pernille Vermund synes ikke noe om rettsordningen og ber forsvarsministeren gå av.

Inkompetence er det ord, der trænger sig voldsomt på, når man skal vurdere forsvarsminister Trine Bramsens forberedelse af indsatsen af fregatten Esbern Snare i Guinea-bugten.

Ministerens totale inkompetence fører nu til, at danskerne skal trækkes med en afrikansk pirat i Danmark uden udsigt til at slippe af med ham igen.

Han kommer til at leve sit liv med et dansk sundhedsvæsen til sin disposition og på livslang offentligt forsørgelse.

Helt uacceptabelt, og det bør få konsekvenser for forsvarsministeren. Hun må tage sin afsked – hellere i dag end i morgen.

De danske soldater har løst den opgave til fulde, som vi bad dem om.

Det er soldaternes politiske bagland i form af regeringen med forsvarsminister Trine Bramsen i hovedrollen, der har svigtet fatalt.

At sende danske soldater ud på mission mod pirater uden nogen aftale om aflevering af fanger og mistænkte pirater til de lokale myndigheder, er i det hele taget langt ud over kanten for ansvarlig regeringsførelse.

Ministeren er faldet vores egne soldater i ryggen. Først efterlader hun soldaterne i en situation, hvor de skal agere fængselsbetjente i måneder, hvorefter de pirater, som har forsøgt at dræbe danske soldater, blot løslades med et pænt farvel og held og lykke med pirateriet.

Det går an å spinne videre på hva global rettsordning betyr i praksis: Våre NGO-er bemanner skip i Middelhavet som redder migranter, disse føres så til land i Europa hvor NGO-ene overlater ansvaret til myndighetene. Borgerne blir ikke spurt, de må bare betale, i form av skatt og avgifter og mer kriminalitet og færre ressurser til lokale oppgaver.

Denne rettsorden hylles av mediene og politikerne som utslag av eksemplarisk humanisme. At de som betaler prisen, ikke blir spurt, forties.

Den globale rettsorden kan minne om den barmhjertige samaritan, hvis man glemmer at nasjonen uthules og belastes. I den globale humanismens navn er nasjonal suverenitet og selvbestemmelse opphevet.

Når selv grensepolitiet i Storbritannia nekter å avvise båtene som krysser Kanalen, har mentaliteten gått dem i blodet. De forstår ikke hva de er med på. Det er ikke sikkert de får tilgivelse.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.