Torkel Brekke nevner Lars Gule som eksempel på antisemittisme på venstresiden i sin nye bok «Ingen er uskyldig – Antisemittisme på venstresida». Gule hisser seg opp i Klassekampen. Han kritiserer Brekke for metodiske svakheter.

Blant annet for ikke å definere begrepet antisemittisme.

– Kombinert med at han unngår å referere til seriøs Midtøsten-forskning, fører dette til at hele prosjektet framstår som propagandistisk. Og legitim kritikk av staten Israel blir slått i hartkorn med antisemittisme, sier Gule.

Brekke nevner som eksempel på antisemittisme at Gule har forfektet at staten Israel ikke har rett til å eksistere. Gule mener fortsatt det.

– Ja, og det jeg har sagt, er at Israel ikke bør eksistere som en jødisk og sionistisk stat. Det er fordi det er et kolonialistisk og rasistisk prosjekt som ikke kan forsvares. Dessuten er det mange jøder som også er antisionister, så da følger det logisk av Brekkes argumentasjon at også de er antisemitter. Det unnlater han imidlertid å si noe om.

Både på venstresiden og høyresiden finner man historier om at jødiske nasjonalister samarbeidet med nazistene. Brekke kaller det «en klassisk konspirasjonsteori om jødene hentet direkte fra sovjetisk propaganda». Men Gule er uenig.

– I sin kjerne er ikke dette en konspirasjonsteori, men derimot et historisk faktum som er godt dokumentert – noen sionister samarbeidet med Nazi-Tyskland. Å benekte dette blir for dumt, og det vitner om at Brekke er uvitende om en rekke forhold, sier en engasjert Gule.

Det spørs hva man legger i «samarbeid». Både venstre og høyresiden velger ut historiske episoder fra en dramatisk tid som spant over mange år, for å lage en historie om at jødene var skyld i sin egen skjebne. Det ligger en intensjon under som er ondsinnet, fordi man bruker Holocaust til å spidde dagens jøder med og minnet om de døde.

 

https://klassekampen.no/utgave/2023-03-22/holder-ikke-mal-faglig

 

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.