Selve klassifiseringen av land som frie og demokratiske er blitt omstridt. Vestlige land og institusjoner har hatt for vane å rangere land ut fra friheter. Men nå kommer rangering som ikke har hensyn til at friheten settes til side, i land som USA og Canada. De rangeres likevel høyt. Hvorfor? Fordi de som setter karakteren selv er woke.

Vi har aldri hørt om organisasjonen Civicus, som NTB siterer med den største selvfølgelighet. Pengefolk, korporasjoner og myndigheter oppretter organisasjoner på samlebånd som produserer rapporter mediene refererer.

Definisjonene kjenner vi, men hvilket innhold har de? Woke snur tingene på hodet. men mediene forsøker ikke en gang problematisere og bevisstgjøre. Dermed blir det ren propaganda.

Retten til å ytre seg fritt, organisere seg og demonstrere er nå sterkt truet i store deler av verden, slår en ny rapport fra organisasjonen Civicus fast.

Civicus’ årlige oversikt Tracking Civic Space viser blant annet at 15 land har hatt en demokratisk tilbakegang, gjennom at de for eksempel trakasserer demonstranter og journalister eller pågriper fredelige demonstranter.

Blant landene som er blitt nedgradert er Storbritannia, som nå tilhører kategori nummer tre – land der sivilsamfunnet blir hindret. Rapporten deler inn landene i fem kategorier.

Over to milliarder mennesker bor nå i land som befinner seg i den verste kategorien «stengt». Her finner man blant andre Kina, Iran og Russland.

De nordiske landene er sammen med blant andre Tyskland, Taiwan, Canada og Uruguay blant de 38 landene som fortsatt befinner seg i den øverste kategorien – «åpent».

Canada slo ned de streikende trailersjåførene mot lockdown med brutal politimakt. Enda verre var at de gikk inn og beslagla penger på sjøferenes konto. I virkeligheten var Canada i unntakstilstand. Pastorer som har protester mot lockdown er lagt i jern og stilt for retten. Et stort antall kirker er brent ned. Ingenting av dette kommer frem i evalueringen til Civicus.

Også våre myndigheter og medier blir stadig mer woke. Dermed kan undertrykkelse fremstå som demokratisk.

 

Hvis du vil unngå at woke overtar er en måte å gjøre det på å støtte Document.

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.