Ett år på etterskudd åpner påtalemyndigheten i Malmø etterforskning av Rasmus Paludan for «hets mot folkgrupp». Myndighetene avviser at det har noe med Nato-søknaden å gjøre.

… denna vecka har en utredning om hets mot folkgrupp, förgripelse mot tjänsteman och förolämpning hamnat i Malmö tingsrätt. Den misstänkte är Rasmus Paludan.

– Det finns ingen ytterligare misstänkt i nuläget, säger kammaråklagare Adrien Combier-Hogg.

Hun insisterer på at det er etterforskningstekniske grunner til at det har gått nesten ett år før etterforskning kom i gang.

Paludan sender ballen tilbake til politijuristen: Hvis det ble begått hets mot folkgrupp, hvor grep ikke politiet inn? De sto tvert imot og beskyttet Paludan. De må i så fall ha gjort seg skyld i tjenestefeil.

– Jag kan säga generellt att det varit mycket prat om att Malmöpolisen vill utreda mig för hets mot folkgrupp. Jag menar att jag inte begått hets mot folkgrupp, varken vid Skånegården eller på någon annan plats. Och om man menar att jag begått hets mot folkgrupp så är det hundra poliser som begått tjänstefel när de stått och tittat på mig men inte rört ett finger.

https://www.expressen.se/nyheter/paludan-misstanks-for-brott-efter-paskupploppen/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.