Verdens største tabloid, dailymail.co.uk, har et større oppslag om Seymour Hershs artikkel om Nord Stream. Et bilde viser overvåkingsflyet P8 Poseidon som slipper en sonar ned i sjøen, identifisert med et norsk flagg. Norsk UD og amerikanerne kan dementere så mye de vil. Historien er ute, og den vil gå sin rundgang. Folk vil måle den opp mot hva de vet om Biden-regimet: Hvem er mest overbevisende?

Norske medier har fratatt seg selv muligheten til å foreta en slik vurdering. De følger ikke med på USA. Det som skjer, virker på dem helt uforståelig.

Men når det også gjelder CIAs hemmelige operasjoner der Norge deltar, begynner det å gå ut over Norges sikkerhet.

Det vil bli en pris å betale for norsk deltakelse i sabotasjen mot Nord Stream, hva enten historien stemmer eller ikke. For mange brikker faller på plass. Tomme dementier fungerer ikke.

Det er fremfor alt Biden-regimets modus operandi som passer med Hershs beskrivelse: En nonchalanse, uforsiktighet og hensynsløshet som vi kjenner igjen fra Russiagate. Det er ingen tilfeldighet at det var Jake Sullivan som var driveren bak planene om å sprenge rørledningen. Sullivan var Hillarys høyre hånd og en ledende kraft bak Russiagate.

Her lærte et koteri av mennesker i Washington at de kunne gjøre som de ville. De kunne mobilisere CIA, FBI og NSA til å undergrave en presidentkandidat før valget. Etter valget kjørte de «prosess» og kom opp med – ingenting.

De ble aldri arrestert og stilt til ansvar. Tvert imot. De utmanøvrerte Trump, svindlet seg til Det hvite hus. Vanlige amerikanere så hva som foregikk.

Exiten fra Kabul overbeviste dem om at Biden-regimet er likegyldig med menneskeliv og materiell. Exiten fra Bagram var som en karikatur på Saigon: En morgen våkner afghanerne til at strømmen er borte, og det samme er amerikanerne. Vi har hørt historier om rike russere som kjøper slalåmutstyr for 40.000 for en vinterferie, for så å etterlate seg utstyret når de reiser hjem igjen.

Biden-regimet etterlot seg materiell for 80 milliarder dollar, mye av det splitter nytt.

Biden har vært i Kongressen i førti år. Han har aldri gjort noe annet. Han har vokst inn i den administrative staten og ser på den som et redskap for sine egne interesser.

Betegnende nok finner Biden en måte å unngå rapportering til Kongressen på om Nord Stream. Etter loven skal han informere lederne i Kongressen, Gang of Eight, men Biden finner en vei utenom.

Det er et annet USA vi ser i aksjon enn det vi har kjent. Maktbrynden er større. Det er lenge siden Paul Kennedy skrev at USA ikke ville ha økonomi til å finansiere et militærvesen som kunne utkjempe tofrontskrig. Men USA fant en måte: De lot resten av verden betale, de trykket bare penger.

Nordmenn liker det de hører når Biden snakker. Er det fordi han fôrer dem med en livsløgn som døyver samvittigheten? Flere har påpekt at Norge hadde økonomiske interesser i at Nord Stream ble sprengt. Gassprisen steg. Men i Norge er det ikke kutyme å si høyt at vi tjener på krigen som engasjerer oss så sterkt.

Norge vil være den flinkeste gutten i klassen. Men her har Norge deltatt i en hemmelig operasjon mot vår store nabo i øst.

Det vil ha en pris, det kan vi være sikre på. Russland kommer ikke til å glemme at vi deltok i en offensiv sabotasjeaksjon mot deres vitale infrastruktur.

Det er journalisters plikt å informere folk om den rolle vi har spilt, for én dag kommer regningen.

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.