Britiske The Times gir et grundig referat av Seymour Hershs artikkel: How America Took Out The Nord Stream Pipeline. Historien går verden rundt. I Norge er det full taushet. Hverken medier eller myndigheter vil si noe.

Nettavisen har nå, som første norske medium ved siden av Document, skrevet om saken.

Det er spesielt at mediene ikke vil ofre en linje på en sak av så stor betydning og som berører vårt forhold til Russland.

The Times tar den seriøst.

Tyske etterforskere har ikke funnet beviser for at det var Russland som sto bak den antatte sabotasjen mot de to Nord Stream-rørledningene i Østersjøen, meldte NTB 4. februar.

Washington Post rapporterte noe lignende rett før jul:

Washington Post har snakket med 23 diplomater og etterretningsfolk i ni land, og flere av dem sier anonymt at de ikke tror det var Russland som sto bak sprengningen av Nord Stream 1 og 2.

Folk fra det svenske forsvaret har etterforsket hendelsen i månedsvis, men hva de har funnet ut, er ukjent offentlig.

I oktober erklærte den tyske regjeringen at det ikke ville bli noen felles etter­forskning av Nord Stream-sabotasjen mellom Sverige, Danmark og Tyskland. Tyske myndigheter vil imidlertid ikke gi noen forklaring på hvorfor det ikke blir noe av det varslede samarbeidet.

Hersh’s report comes after Sergei Lavrov, the Russian foreign minister, alleged last week that the attack had been carried out by Washington in an attempt to ensure its global dominance.

Kreml har tidligere anklaget britenes Royal Navy for å sprenge rørledningene, uten å presentere bevis.

Washington D.C. avviste kort tid etter sabotasjen mot Nord Stream kategorisk påstanden om at USA sto bak:

«The idea that the United States was in any way involved in the apparent sabotage of these pipelines is preposterous. It is nothing more than a function of Russian disinformation and should be treated as such.»

Hershs artikkel er så detaljert og redegjør for forløpet på en måte som krever noe mer enn stempling som russisk desinformasjon. Biden-regimet møter seg selv i døra med det argumentet. Det var Jake Sullivan som var Hillarys stråmann når det gjaldt å plante historien om at Trump var Putins mann.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.