NRKs morgensending hadde onsdag et nytt kapittel i sagaen om russisk spionasje til lands og til vanns, og nå kunne statskringkasterne avsløre at russiske skip var i nærheten av stedet Nord Stream 1 og 2 ble sabotert bare fire dager før det skjedde. En tidligere britisk etterretningsagent og marineoffiser er kilden.

Denne agenten har lyttet på russisk marinetrafikk over lang tid og har kunnet identifisere kommunikasjonen mellom skipet og marinens hovedkvarter. En svensk kaptein observerte det russiske skipet.

De russiske marineskipene som var i nærheten av gassrørledningene, seilte uten aktivt posisjonssignal. Det gjør at posisjon og fart ikke kan følges av andre.

Men DR, NRK, SVT og Yle har fått tak i radiomeldinger som er snappet opp fra skipene. Disse meldingene er sendt til russiske militære marinebaser, og de avslører seilingsrutene: Skipene seilte tre ganger i juni og september i fjor fra Russland til området der det senere eksploderte nær øya Bornholm i Østersjøen.

Her oppholdt skipene seg i flere timer. I ett tilfelle i nærmere et døgn. Deretter seilte de tilbake til marinebasene sine i Russland.

Det er flere merkelige trekk ved reportasjene.

Hvorfor har kringkasterne og e-tjenestene brukt over et halvt år på å finne frem til denne informasjonen?

Hvorfor trenger man en pensjonert britisk etterretningsagent til å følge trafikken? Nato og landene rundt Østersjøen følger all trafikk hele tiden. Det ville vært gjort på kort tid å finne ut hvem som hadde vært i nærheten av sabotasjepunktet.

Etter å ha listet opp det som fremstilles som smoking-guns-bevis på at det var russerne, spør studio: Er dere nå sikre på at det var russerne som sprengte ledningene? svarer journalisten: – Nei, slett ikke.

Man spiller journalistikk og granskning, og man gir svar som ikke er konsistente med det man selv nettopp har sagt. Vesentlige fakta og opplysninger utelates.

Man nevner ikke at ledningene er et samarbeid mellom Russland og Tyskland og at russerne således sprengte sin egen inntektskilde. Hva skulle være begrunnelsen for dét?

I stedet har vi en «uavhengig» britisk marineanalytiker som sier at dette er første eksempel på hybridkrig på havbunnen:

Også H.I. Sutton, som er en uavhengig marineanalytiker og ekspert på Russlands program for krigføring under vann, sier funnene er interessante.

– Dette er informasjon som tegner et overbevisende bilde av skjult russisk aktivitet nær gassrørledningene i tiden frem til angrepene, sier Sutton.

En kringkaster med respekt for seg selv ville nevnt at den som åpnet «ballet», var gravejournalisten Seymour Hersh, som hadde anonyme kilder innenfor den amerikanske regjeringen som kunne fortelle at dette var en operasjon initiert av Bidens sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan. Hersh sa at Norge bisto i den taktiske gjennomføringen pga. norsk ekspertise med undervannsarbeid. Hersh har siden gitt en rekke intervjuer, og historien har gått sin gang over hele verden. Den er tatt på største alvor. Men det hersker full radiotaushet i nordiske statskanaler. De kaller mannen som avslørte My Lai-massakren for «omstridt».

Opplysningene later til å ha tatt Washington og Oslo på sengen.

Det kom etter hvert en historie om en seilbåt, «Andromeda», bemannet med ukrainere, som særlig tyske medier brukte store ressurser på, selv om historien virket helt usannsynlig.

I det siste har den venstreorienterte avisen Information hatt flere historier om Nord Stream-sabotasjen. Det virker som om mediene har latt seg bli talerør for krefter som ønsker å legge skylden på russerne.

De har ennå ikke kommet med et motiv til hvorfor russerne skulle sprenge sin egen inntektskilde.

Derimot passer sprengningen inn i vestlig strategi mot Russland, som er isolasjon og boikott, på alle områder. Sabotasjen skar av energitilførselen mellom Russland og Tyskland. Det var som å kutte en hovedpulsåre. Russland måtte vende seg østover.

Det politikken har oppnådd, er å drive Russland i armene på Kina. Det er brudd på politikken som ble innledet med Henry Kissinger og Richard Nixons besøk i Beijing i 1974: De drev en kile inn mellom to kommunistiske stater.

Nå har Biden-regimet klart å ødelegge den politikken. Det har først og fremst styrket Kina, som nå står klar til å invadere Taiwan.

Kina vil da fremstå som dobbel vinner.

Mange i USA spør seg om dét hele tiden har vært meningen med Bidens politikk.

At statskringkasterne i Norden inngår som amerikanernes forlengede arm, innvarsler en ny tid.

 

https://www.nrk.no/norge/skyggekrigen_-radiomeldinger-avslorer-russisk-skip-over-sprengte-nord-stream-gassror-1.16390302

https://www.nrk.no/nordland/xl/fiskebater-og-andre-fartoy-fra-russland-kan-drive-spionasje-og-etterretning-i-norge-1.16371100

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.