USAs ambassade i Stockholm kom mandag med en eksplitt advarsel om økt fare for «gjengjeldelsesangrep», altså terrorhandlinger i Sverige. Advarselen er rettet til amerikanske borgere, og settes i direkte sammenheng med koranbrenningene i Europa.

Event: The U.S. Government cautions its citizens of possible retaliatory attacks by terrorists in the wake of recent Quran burning incidents in Europe.  U.S. citizens are advised to use caution when going to public venues frequented by large numbers of people.  Gathering sites such as places of worship could be targeted.  Please use caution when in, and around, all diplomatic facilities.  Report suspicious activity to the relevant authorities.

Hendelse: Den amerikanske regjeringen advarer sine innbyggere om mulige gjengjeldelsesangrep fra terrorister i kjølvannet av de siste koranbrenningene i Europa. Amerikanske statsborgere anbefales å være forsiktige når de skal til offentlige steder som besøkes av et stort antall mennesker. Religiøse aamlingssteder kan bli et mål. Vær forsiktig i og rundt alle diplomatiske fasiliteter. Rapportér mistenkelig aktivitet til relevante myndigheter. (US Embassy)

Svenske sikkerhetsmyndigheter har notert seg terrorvarselet, men har ikke høynet trusselnivået.

Säkerhetspolisens presstalesperson Adam Samara säger att de har noterat uppgifterna.

– Vad det gäller vår bedömning är terrorhotnivån i nuläget oförändrad och ligger kvar på en förhöjd nivå.

Samtidigt följer Säpo utvecklingen noggrant efter den senaste tidens händelser.

– Det är en problematisk situation som kan vara hotdrivande, säger Adam Samara. (SVT)

USA varnar för terrorattacker i Sverige (SVT)

Les også:

Erdogan: – Sverige får ikke bli med i NATO så lenge det er lov å brenne Koranen

Terrorister fra IS skal ha planlagt aksjon mot det svenske konsulatet i Istanbul

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.