Det har skjedd en dreining i det Republikanske partiet, helt inn i maktens korridorer i Kongressen: De folkevalgte er blitt mer lydhøre for vanlige folks synspunkter enn Corporate Americas. Det er nå flertall på meningsmålingene for ikke å heve gjeldstaket.

Staten stanger i gjeldstaket på 31.000 milliarder dollar, og finansminister Janet Yellen har vært ute og advart. Det kan få konsekvenser for USAs internasjonale standing hvis det ikke heves. Men Republikanerne vender det døve øret til. Velgerne vil nå at det settes tæring etter næring. Washington har levd over evne i årevis. Nå er festen slutt.

Corporate America, which has had the ear of Republican politicians for decades, is pressuring lawmakers to raise the ceiling by the deadline. But Republicans, who have gradually abandoned corporate interests in favor of the interests of working-class constituents in recent years, are not as beholden to entities like corporate lobbyists as they once were, before former President Donald Trump’s populist agenda began transforming the GOP, as a pair of consultants outlined to NBC News.

Mediene og Demokratene har blåst opp Trump til en trussel. Men bak denne frenetiske opptattheten av Trump har Demokratene og mediene ikke fått med seg at arbeidsfolk har gjennomskuet dem. Det handler ikke om Trump, det handler om den økonomiske politikken.

Demokratene er blitt de rikes parti, rollene er byttet om, og mediene er deres løpegutter. Det er et historisk skifte og også følbart i Europa.

Det innevarsler en ny klassekamp.

A Rasmussen Reports poll conducted last week found that the majority of Americans preferred a partial government shutdown instead of increased spending, as Breitbart News reported.

Demokratene og mediene har alltid fremstilt motstanderne av å heve gjeldstaket som uansvarlige. Det er derfor et stort skifte på gang når et flertall vil sette hardt mot hardt.

Joe Biden setter også hardt mot hardt. Han er ikke villig til å forhandle om budsjettkutt. Da kan det være det er det han får. Biden er svekket etter dokumentskandalen.

Trump har sagt man ikke må kutte i sosiale goder, men det finnes plenty av andre poster. Det finnes så mange Equity-stillinger i offentlig sektor. Pengene renner ut til wokeprogrammer, også i utlandet. Biden-regimet bevilger penger til sikring av andre lands grenser, men ikke Amerikas.

Folk har sett seg lei på undergravingen av deres egne interesser.

Republikanerne blir nødt for å henge på.

Det Biden-regimet har gjort er å velte byrden ved inflasjon over på vanlige lønnsmottakere og flyte på dollarens stilling som internasjonalt betalingsmiddel.

Men det er grenser for hvor mye penger du kan trykke uten at valutaens stilling svekkes og det er grenser for hvor mye inflasjon vanlige folk finner seg i.

Den inflasjonen Vesten har opplevd er et direkte resultat av Biden-regimets pengepolitikk.

 

 

https://www.breitbart.com/politics/2023/01/24/debt-ceiling-fight-illustrates-corporate-interests-waning-influence-over-gop/

 

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.