Finansminister Janet Yellen maner frem undergangsscenarier for å avskrekke Republikanerne fra å kreve omfattende budsjettkutt over mange år i bytte mot å heve gjeldstaket. Problemet for Yellen er at hennes standing er meget lav. Hun bagatelliserte inflasjonen og har ikke tatt bankkrisen på alvor.

I et intervju med ABC News søndag advarer Yellen Kongressen og sier sentralbanken bare har penger til å betale statens utgifter til et stykke ut i juni om ikke gjeldstaket blir hevet. (NTB)

Men Republikanerne har endelig klart å manne seg opp og bli enige om at budsjettet må ned ellers vil den føderale gjelden vokse til 45.000 milliarder dollar innen ti år. En slik gjeldsbølgedal har ingen nasjon klart å komme seg opp av. Men liberale medier som NTB fortsetter å skrive som om det er Republikanerne som er problemet.

Også visefinansminister Wally Adeyemo slo alarm søndag. Om USA misligholder gjelda fordi gjeldstaket ikke blir hevet, vil det være en katastrofe for USA med en voldsom virkning på rentenivået, sa han. (NTB)

Biden har spilt tøff og nektet å forhandle. Men torsdag skal han møte lederne for begge partier.

Biden påstår at hans økonomi er den beste noensinne. Han lever i en fantasiverden.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.