Statsminister Ulf Kristersson gikk meget høyt på banen tirsdag da han kommenterte situasjonen rundt Tyrkia og Nato-medlemskap: – Dette er virkelig alvorlig, det er en trussel mot vårt demokrati og det verste vi har opplevd siden 2. verdenskrig.

 – Jag vill mana alla i Sverige att inse allvaret. Jag vill mana alla i Sverige att inse allvaret. Det här är allvar på riktigt, det är ett hot mot vår demokrati. Det är det värsta vi varit med om sedan andra världskriget.
Kristersson säger att det finns provokatörer vars agerande leder till att Sveriges Natomedlemskap försenas, men att det måste gå att ha två tankar i huvudet samtidigt. Dels att värna om yttrandefriheten och dels att tycka att koranbränning är fel.

Tyrkia har gått helt i baklås. Sverige og Tyrkia ble ikke enige om utlevering av kurdere. Så kom Erdogan-dukken som ble hengt opp ned som en annen Mussolini, og på toppen av det hele Paludans Koran-brenning. Erdogan hadde fått påskuddet til å avlyse svensk medlemskap i nærmeste fremtid.

Nå åpner Finlands utenriksminister Pekka Haavisto for at Finland kan komme til å bli medlem uten Sverige.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.