Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Ketil Bjærke / NTB

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) gikk på et aldri så lite prestisjenederlag på partiets program- og nominasjonsmøte lørdag, i spørsmålet om regler for boligbygging i Oslo sentrum.

Det har vært knyttet en viss spenning til behandlingen av den såkalte leilighetsnormen for boligbygging i Oslo sentrum, på Arbeiderpartiets program- og nominasjonsmøte, skriver Aftenposten.

NTB melder om saken.

Her gikk nemlig partiets egen byrådsleder Raymond Johansen inn for å oppheve nåværende regler og tillate mer bygging av små leiligheter (under 35 kvm). Helt konkret har Johansen foreslått å droppe nåværende leilighetsnorm en periode.

Men hans forslag ble nedstemt i partiet lørdag, og dagens regelverk skal videreføres.

Leilighetsnormen innebærer blant annet at det ikke skal bygges boliger på under 35 kvadratmeter i Oslo sentrum. I tillegg kan bare 35 prosent av dem være mellom 35 og 50 kvadratmeter. Minst 40 prosent av leilighetene må være over 80 kvadratmeter.

Saken er viktig nok i seg selv, i en hovedstad der nettopp boligsituasjonen er et stadig mer aktuelt tema.

Men mange tar også dette som en pekepinn om Raymond Johansens status og posisjon i partiet. En rekke røster har uttrykt at Ap har nokså akutt behov for nye frontfigurer i et ellers nokså tynt ledersjikt nasjonalt.

En del vil mene at nettopp denne konkrete boligsaken i Oslo er med på å antyde hvordan Raymond Johansen ligger an i et slikt bilde: Er han en kommende stjerne, er han på vei ned, eller trår han vannet der han er?

Et nederlag som dette i en slik sak kan svekke inntrykket av en person på sigende kurs internt i partiet.

Les også: 

Raymond: Oslo skal være og er en trygg by

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Husk lesermøtet!

Kjøp billetter til møtet her

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.