Eirik Lae Solberg, Høyres byrådslederkandidat i Oslo. Foto: Alf Simensen / NTB

Raymond Johansen (Ap) får støtte fra nesten dobbelt så mange som konkurrent Eirik Lae Solberg (H) i en ny byrådsledermåling i hovedstaden.

Selv om Arbeiderpartiet har falt som en stein i de fleste målinger, og Høyre har gått tilsvarende frem, er det Ap-kandidat Raymond Johansen som kommer best ut i en byrådsledermåling i Oslo.

NRK og Norstat har spurt Oslo-folk hvem de vil ha som byrådsleder etter valget. 32 prosent peker på Raymond Johansen (Ap), mens bare 17 prosent svarer Eirik Lae Solberg (H).

Bare halvparten av Høyres egne velgere sier de helst vil Lae Solberg.

NTB melder om saken.

Det vil si at Raymond Johansen som person er vesentlig mer ønsket av velgerne enn hans parti Ap og den rødgrønne koalisjonen han styrer (med MDG på lasset).

Men mange vil mene at heller ikke en støtte fra 32 prosent av velgerne er imponerende for en profilert byrådsleder. Mer enn to tredeler ønsker altså ikke at Johansen skal fortsette i jobben.

Høyres kandidat Eirik Lae Solberg (H) mener selv han sliter med at han i motsetning til Johansen ikke er spesielt kjent av velgerne:

– Jeg tror det dreier seg om at Raymond Johansen har vært byrådsleder i åtte år. Folk vet hvem han er. Jeg stiller opp og er relativt ukjent. Det håper jeg forandrer seg etter hvert, sier Høyres kandidat til NRK.

Valget av byrådsleder er uansett først og fremst et resultat av partivalget, og der ligger Høyre godt foran Ap i de seneste  målingene (se under). Det tyder på at det går mot skifte av byrådsleder i hovedstaden fra høsten av.

Les også: 

Oslo-måling: Katastrofetall for Ap og MDG, det rødgrønne flertallet borte

Velkommen til lesermøte i Bergen!

Kjøp gode bøker fra Document, se utvalget!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.