Høyres byrådslederkandidat i Oslo, Eirik Lae Solberg, og Høyre-leder Erna Solberg fotografert sist sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB

En måling viser at Høyre for første gang er større enn Ap i Groruddalen i Oslo. Dette har vært en bastion for Ap, og det er et dårlig tegn for Jonas og Raymond at velgerne svikter her.

Ikke siden 1924 har Høyre vært større enn Arbeiderpartiet i et valg i Norge, skriver VG.

Nå kan dette være i endring. Det vises til en meningsmåling utført av Respons Analyse, der Høyre nå tar teten foran ap i denne store bydelen nordøst i hovedstaden.

Nå har Høyre-leder Erna Solberg håp om at de kan sørge for et historisk valg i september. Og får støtte i sjokkmåling i Groruddalen i Oslo skriver avisen.

For første gang er Høyre det største partiet i selve grunnfjellet i Arbeiderpartiet, som Groruddalen lenge har blitt ansett som.

VG skriver om målingen:

Ap fikk ved kommunevalget i 2019 30,8 prosent oppslutning i Groruddalen. På målingen nå får de 24,2.

Høyre fikk 16,2 prosent for fire år siden. Nå får de 27,6.

Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg er glad for tallene han nå får servert:

– Ap har hatt et dundrende flertall i Groruddalen i mange tiår og har vært større enn Høyre etter andre verdenskrig. Dette er et politisk jordskjelv som inspirerer oss voldsomt, sier Lae Solberg til VG.

Han legger til

– Vi har nå tro på at vi kan vinne Groruddalen. Mange opplever at det har blitt veldig dyrt i hverdagen og at det er krevende å få endene til å møtes. Mange er blant annet oppgitt over svikten i eldreomsorgen i Oslo. De ønsker et alternativ, sier han.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er ikke like fornøyd med målingen:

– Høyre-politikk vil ikke være det Groruddalen trenger nå. Vi vet at Høyres skattekutt vil bety velferdskutt, og det vil ramme mange her i dalen, sier Johansen.

Han har selv nylig flyttet til nettopp Groruddalen der han opprinnelig er fra, uten at det ser ut til å ha hjulpet på oppslutningen blant velgerne der.

Thore Gard Olaussen i Respons Analyse sier dette om de oppsiktsvekkende resultatene:

– Når det gjelder målingen, så er det meget alvorlig for Ap. Når de ikke engang holder skansen i Groruddalen, da er partiet virkelig i trøbbel, sier Olaussen.

Les også:

Erna Solberg er i praksis en kinesisk påvirknings­agent

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.