Erna Solbergs regjering ville tapt stortingsflertallet om det var valg i morgen, ifølge en ny VG-måling.

Målingen er utført av Respons Analyse for VG og viser at Arbeiderpartiet øker oppslutningen med 3,7 prosentpoeng og ender opp med 29,7 prosent.

Frp og SV går mest tilbake på målingen, med henholdsvis 2 og 2,1 prosentpoeng. SV får en oppslutning på 6,7 prosent, mens Frps oppslutning ligger på 11,5 prosent.

– Frp-velgerne går til Høyre. De har også en økning i velgere som sitter på gjerdet, sier daglig leder i Respons Analyse, Thore Gaard Olaussen, til VG.

Frp har mistet 17 prosent av velgerne sine til Høyre siden stortingsvalget i 2017. Samtidig går mange Høyre-velgere til Arbeiderpartiet. Høyre får en oppslutning på 26 prosent på den ferske målingen, en framgang på 0,3 prosentpoeng.

– I høst handlet mye om KrFs veivalg og nesten ikke om politiske saker. Jeg tror at bildet vil endre seg når vi eventuelt får en flertallsregjering som kan vise fram politikk og ikke bare forhandlinger, sier statsminister Erna Solberg (H) om målingen.

For de øvrige partiene er målingen som følger (endring i parentes): Sp: 10,5 (0), Venstre: 4,4 (+1), KrF: 3,8 (-0,3), Rødt: 3,1 (-0,8), MDG: 2,8 (+0,4), andre: 1,5 (-0,2).

Feilmarginen på målingen er på mellom 2 og 3 prosentpoeng. Den baserer seg på 1.001 intervjuer.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.