Nytt

Sylvi Listhaug og Knut Arild Hareide.

KrF og Rødt går mest fram i VGs partimåling for april, samtidig som Frp holder seg på et stabilt høyt nivå. Både Høyre og Ap sliter, men det er fortsatt borgerlig flertall.

Rødt går opp 1,4 prosentpoeng til 3,9 prosent oppslutning, mens KrF går fra 3,2 prosent på marsmålingen til 4,5 prosent oppslutning i målingen.

Rødt, som nærmer seg sperregrensen, stjeler velgere fra Arbeiderpartiet.

– Jeg er veldig glad for at KrF får en så betydelig fremgang, selv om det er fra et lavt nivå, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til VG,

Høyre er det største partiet, men går tilbake 1,1 prosent til 25,8 prosent. Ap går tilbake 1,7 prosent til 23,4 prosents oppslutning.

Daglig leder Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse, som har utført målingen for VG, biter seg imidlertid merke i Frps oppslutning. Partiet øker 0,3 prosentpoeng til 16,2 prosent.

– Denne målingen bekrefter oppslutningen om Frp, og viser at Listhaug-effekten for partiet består, sier Olaussen.

Han ser en Listhaug-effekt også for KrF:

– De velgerne som stemte på KrF i høst, kommer tilbake.

Mandatfordelingen gir fortsatt borgerlig flertall med 91 av 169 representanter, om man regner med Kristelig Folkepartis åtte mandater.

De øvrige partiene har følgende oppslutning: Sp 10,9 (+0,1), SV 6,2 (-0,2), MDG 3,1 (ingen endring) og V 4,1 (-0,3). Feilmarginen i målingen er mellom 2 og 3 prosentpoeng og størst for de største partiene. Alle endringene i målingen er innenfor feilmarginen.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!