Høyre ordførerkandidat Anne Lindboe og byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg. Foto: Gorm Kallestad / NTB

I en fersk Oslo-måling får Høyre en oppslutning på hele 37,1 prosent. Målingen gir også flertall for byrådsskifte i hovedstaden. MDG faller markant.

Den Høyre-vinden som er registrert i de nasjonale målingene, er ikke mindre tydelig i hovedstaden.

Oppslutningen på 37,1 prosent er en framgang på 5 prosentpoeng for Høyre siden siste måling i desember, skriver Aftenposten. Bedre oppslutning har ikke partiet hatt siden starten av 80-tallet, da lå Høyre på sitt høyeste på 43,3 prosent.

NTB melder om saken.

For byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er tallene langt fra like hyggelige. Under Johansens «regjeringstid» i Oslo har partiet blitt halvert. Det har falt fra 32 prosent i kommunevalget i 2015 til elendige 16 prosent nå, ifølge målingen gjort av Norstat.

Det er en oppsiktsvekkende dårlig utvikling. Dersom dette skulle bli resultatet på valgdagen, vil det bli det klart dårligste resultatet for Ap på 50 år, ifølge valgforsker Bernt Aardal.

Målingen viser også at det er flertall for byrådsskifte, men at det er jevnt. De borgerlige partiene kaprer 30 mandater, mot 29 for byrådspartiene og Rødt.

Et fall på hele 3,9 prosentpoeng for MDG, til 9,1 prosent oppslutning, bidrar sterkt til et slikt byrårådsskifte. MDG har også gjort det svakt i så å si alle nasjonale målinger, og sliter med å fremstå som et parti som har noe å tilby velgerne per 2023.

Også partier kan gå ut på dato, og MDG vinner nå få hjerter i hovedstaden med en politikk som stort sett går ut på å plage innbyggerne, ved å fjerne parkeringsplasser, stenge gater og bruke milliarder på sykkelveier ingen har bedt om.

For de øvrige partiene ser målingen slik ut: Frp 5,4 (-), Venstre 7 (+0,8), SV 12,4 (+2,2), Rødt 7,8 (-0,6), KrF 1,3 (-0,2), Sp 0,4 (-0,5), Andre partier 2,7 (-1,6).

714 personer er spurt i målingen som ble gjort mellom 7. og 9. mars. Feilmarginen er ikke oppgitt.

Les også: 

Total kollaps for MDG

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.