Tucker Carlson nøler ikke med å slå fast at valget i Brasil var rigget. Lula er en kriminell kommunist med sterke bånd til Kina som er innsatt av de samme kreftene som orkestrerte 6. januar i Washington. Tucker slenger ikke på at også valget i USA var rigget, men underteksten er ikke til å ta feil av.

Dermed har vi to parallelle løp: Riggede valg og riggede «opprør» som kan legitimere at sikkerhetsstaten slår ned på sine fiender. Vel står det dårlig til i USA, men frie medier seiler i medvind, simpelthen fordi sannheten er mer fengende enn løgn. Regimemediene er kjedelige, humørløse og velter seg i baktalelse, unnlatelser og løgner. Det smaker ikke godt.

Mens frie medier får den ene gode storyen servert etter den andre, sliter regimemediene med å vri mening uten av en død stokk.

Joe Biden dro til El Paso for å se på migrasjonen. Byen ble storrengjort for husløse, illegale migranter før han kom. Fortauer, busstasjoner og flyplasser var overfylte, men da Biden kom var det rent og ryddig, akkurat som når sovjetiske koryfeer dro på besøk. Biden traff heller ingen illegal migrant. Han var der fire timer og dro videre til Mexico city.

Fordi han er så bramfri får Tucker frem parallellen mellom Brasil og USA. Det er ikke Trump og Bolsanaro som truer friheten, det er pengemakt og korrupsjon.

I Missouri og Louisianna har statsadvokatene gått rettens vei for å få belyst at FBI og justisdepartement påla Twitter å sensurere folk. Det er et klart brudd på First Amendment. Fremdeles er det mulig å forsvare forfatningen, men kampen krever heltemot.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.