Donald Trump spilte en nøkkelrolle i å overtale gruppen av 21 Republikanere til å stemme for Kevin McCarthy eller avstå, forteller flere kilder til Breitbart News.

Jim Jordan skal lede justiskomiteen. Han var en sentral spiller under valgprosessen og noen foreslo også han som Speaker. Men Jordan pekte hele tiden på McCarthy og var på samme team som Trump.

“This doesn’t get done without the support and leadership of President Trump,” he told Breitbart News.

Rep. Byron Donalds (R-FL) also acknowledged the 45th president’s role in the negotiations while speaking with reporters Friday, noting he “has played a good part in this.”

De som tror at Trump ble svekket under prosessen driver ønsketenkning. Trump er den som avgjør til syvende og sist og han gikk inn for McCarthy for et par uker siden. Det var etter at McCarthy hadde vært på besøk på Mar-A-Lago.

McCarthy har lovet å gjeninnsette en regel, som Pelosi opphevet, som sier at det er nok at ett medlem av flertallspartiet krever en avstemning om Speaker har tillit, til at det skjer. Derfor sitter McCarthy på mindretallets nåde hvis han inngår avtaler bak ryggen på America First.

Freedom Caucus er navnet på gruppen som ville ha en annen en McCarthy. De er etterkommere av Tea Party-bevegelsen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.