Oslofolk tar skiene fatt på vei til jobb. Foto: Jon Eeg / NTB

Ruter har besluttet å droppe reisegarantien under snøværet i Oslo-området, som resultat av at kommunen ikke klarer å holde trafikken gående. MDG har ansvar for samferdselssektoren i Oslo.

Vanligvis får reisende  i Oslo refundert et utlegg på inntil 750 kroner dersom Ruter er mer enn 20 minutter forsinket. Dette er Ruters såkalte reisegaranti overfor byens befolkning og tilreisende.

Men med det snøværet som er oppstått de seneste dagene, har Ruter besluttet å oppheve denne garantien midlertidig. Man klarer rett og slett ikke holde busser, trikker og baner i rute.

– Dette er et unntak i en force majeure-situasjon der det er hendelser som er utenfor vår kontroll, som mye snø, og når det er forhold de reisende bør vite om, forteller pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til Dagbladet .

NTB melder om saken.

Snømåking for å sikre fremkommelighet også under vinterlige forhold er en av byrådets oppgaver. Tradisjonelt har dette vært svært viktig for Oslo Kommune.

Det pågående snøværet er kraftig, men historisk sett slett ikke uvanlig for byen.

Men dette byrådet ledes av rødgrønne politikere som nærmest har avlyst vinteren. I deres klimadogmatikk skulle det vært så å si slutt på snø per i dag, på grunn av de såkalte menneskeskapte klimaendringene en del politikere er svært opptatt av.

Det er MDG som har ansvar for samferdselssektoren i hovedstaden, og partiet har brukt milliarder på en rekke omstridte tiltak de færreste ser behovet for og meningen med.

Dessverre for byens befolkning og for Ruter, er ikke et oppgradert og tilstrekkelig snøryddingsapparat blant det man har valgt å bruke midler på. Det får nå byens befolkning merke,, også de som har stemt frem dette byrådet.

Les også: 

MDG gjør Oslo til Molboland: Pengesløsing uten fnugg av fornuft

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.