Bilde fra Twitter. 

Bydelens parktrapper er stengt i vinter og ferdsel skjer på eget ansvar, forteller parksjefen i Bydel Sagene. Kommunen har i stedet brukt milliarder på blant annet sykkelveier knapt noen bruker.

De populære og mye brukte trappene nedenfor Torshovparken eller øverst i Iladalen i Oslo, er i år «vinterstengt».

Det vil si at de ikke blir måket, ryddet for is og strødd. Nå er de fulle av is og holke, og nærmest umulige å ferdes i.

Avisa Oslo melder om saken.

Dette innsparingstiltaket har blant annet fått reaksjoner på Twitter:

Bydel Sagenes park- og nærmiljøkonsulent, Mads B. Nakkerud, forklarer over Avisa Oslo hvorfor bydelen må stenge trappene i disse snø- og isfylte dager:

– Bydelen har ikke råd til å feie og strø i trappene, sier han til Sagene Avis.

Bydelen er tomme for penger, og Oslo kommune har ikke mer å avse. Der er nemlig milliarder på milliarder øst ut på andre «tiltak» de fleste av beboerne kunne klart seg greit uten – nemlig sykkelveier på kryss og tvers i hele bydelen

Document har mottatt tips om at mange av disse sykkelveiene i bydelen knapt er i bruk, og nå om vinteren ligger de så å si helt brakk. De ligger som ubrukte vitnesbyrd om en offentlig pengebruk ute av kontroll.

Det berettes også om at sykkelveiene i begrenset grad måkes for snø i vinter, enda nettopp det påståtte behovet for vintersykling var en av grunnene til at de ble anlagt.

Denne omdiskuterte pengebruken fra kommunen har altså bidratt til at det er umulig å opprettholde normal vinterrydding av snø og is for bydelens beboere.

Den eneste parktrappen som er åpen, som Braathen Landskapsentreprenør tar seg av, er trappen fra Sarpsborggata og opp i alleen i Bjølsenparken, skriver Avisa Oslo. .

– Denne alleen måkes og brøytes, og da er det rimeligst at den trappa er åpen. Det andre blir for dyrt, derfor skilter vi og det er ferdsel på eget ansvar. Dette gjelder andre steder i byen også, sier Nakkerud.

Oslobyrådet, med ekstremistene i MDG i spissen, har imidlertid meldt at de bare vil øke sin bruk av fellesskapets penger på ideologisk motiverte tiltak de færreste forstår hensikten med. Se sak under.

Det er foreløpig ikke avklart hvilke andre, viktige tjenester Oslos befolkning vil måtte klare seg uten, etter hvert som MDG får svidd av nye milliarder på sine påfunn.

Les også: 

MDGs krig mot bilen: Vil plage Oslo-folk med massevis av nye «tiltak»

Kjøp billetter til møtet her

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.