Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Flere bussavganger i Oslo er innstilt som følge av mangel på busser fredag morgen. Bussparken er rett og slett ikke i stand til å takle norsk vintervær.

Buss-situasjonen i Oslo er blitt en føljetong de seneste ukene. De bussene man i dag har til rådighet, viser seg å ikke fungere særlig godt når den norske vinteren setter inn.

Document har omtalt dette i flere omganger, se også artikkel under.

For til tross for hva man stadig snakket om i det rødgrønne byrådet i hovedstaden, preges fortsatt vinteren her i landet av kulde, snøvær og tidvis barske forhold.

Norge befinner seg geografisk der det alltid har vært, og det merkes på været. Men dette har åpenbart beslutningstakere i kommunen glemt.

Det er MDG som har hatt ansvar for samferdselssektoren i Oslo de siste åtte årene, før de ble kastet på dør av velgerne sist høst. De bussinvesteringene som er gjort, er derfor et resultat av MDGs noe spesielle syn på hvordan verden fortoner seg.

Det siste året er det meste av den tradisjonelt dieseldrevne bussparken i hovedstaden byttet ut, med det som skal være såkalt klimavennlige, elektriske busser.

Det får uønskede og åpenbart uventede konsekvenser i en normal norsk vinter:

– Det er en del innstillinger i Oslo-området på grunn av mangel på busser. Flere av dem har fått skader av snøværet tidligere i uka, som ennå ikke er utbedret, forteller pressekontakt i Ruter, Sofie Bruun, til Dagbladet.

Ifølge Bruun er det også problemer med å lade noen av elbussene. Dette aspektet forsøkes gjennomgående å tones ned kommunikasjonen omkring det hele. Man forsøker i det lengste å være nokså diffus og vag i omtalen av «problemene» bussene nå har.

Også de store mediene har vært påfallende stille med hensyn til å påpeke den skandalen man ser utspille seg.

– På lørdag og søndag går vi inn i helgeruter, så da vil vi trolig ha nok busser til å dekke alle avgangene, sier Bruun.

Ifølge Ruters nettsider er blant annet rutene 71, 76, 24, 23, 30, 21, 20, 28 og 81 berørt. Også en rekke andre ruter har hatt vintertrøbbel de siste ukene.

Mange velgere ønsker seg nå en klar røst i Rådhuset som sier «dette påfunnet med å gå over til elektrisk busser, har vist seg å være et feilgrep, basert på misforståelser og ukunnskap, og vil bli reversert av det nye byrådet».

Men dessverre må nok velgerne vente forgjeves på den type politisk handlekraft.

Les også: 

Stadig trøbbel for Oslos elektriske busser

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.