Snøvær og glatte veier har ført til innstillinger og store forsinkelser i kollektivtrafikken i Oslo.

Verst er det for bussene.

Kommunikasjonssjef i Ruter Cathrine Myhren-Haugen forteller at titalls busser er på verksted med småskader, etter snøværet tidligere denne uka.

Det førte til at rundt hundre avganger ble innstilt onsdag morgen.

Bussene som er på verksted har blant annet ødelagte speil og lys, og vil komme fort tilbake på veiene ifølge Myhren-Haugen.

– Det var ekstremt vanskelig kjøreforhold med mye snø og mye is på mandag og tirsdag. Derfor ble det skader på noen av bussene våre, sier hun.

Tidligere i vinter fortalte Ruter at lave temperaturer skaper problemer for de nye elbussene i Oslo.

Elbusser takler ikke kulden – tas ut av trafikk

De neste dagene vil gradestokken krype ned mot 25 minusgrader i Oslo og Akershus.

– Det er meldt sprengkulde. Vi vet av erfaring at de elektriske bussene får lavere kapasitet i kulda, sier kommunikasjonssjefen.

Hun mener fortsatt er de nye elbussene er godt skodd for den norske vinteren, og at de forberedere seg på kulda så godt de klarer.

– Men vi er blant annet avhengig av god brøyting. Det var det ikke på mandag, og det ble veldig vanskelig for bussene våre. Nå håper vi nå blir bedre.

Også trikkene i hovedstaden sliter i snøen.

Kommunikasjonssjef i Sporveien Cato Asperud forteller at flere trikker er ute av drift, etter å ha kjørt inn i biler som står for nærme trikkeskinnene.

– Det er mye snø og biler i veiene nå, og man havner i kollisjoner. Det har gjort at vi må reparere trikkene, sier han.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.