Gradestokken har steget til null, men Ruter innstiller likevel nesten 200 bussavganger torsdag morgen fordi de mangler busser, ifølge en oversikt fra selskapet. Grunnen til innstillinger er ladeproblemer og reparasjon. Det gir for få busser i trafikk.

– Innstillingene skjer stort sett på ruter med høy frekvens, så vi håper ulempen for de reisende blir så lav som mulig. Men det kan bli flere innstillinger i løpet av dagen, forteller pressevakt Cathrine Myhren-Haugen til NTB.

Hun oppfordrer de reisende om å søke informasjon i appen og på Ruters nettsider.

Når trafikken går som normalt har Ruter 16.000 daglige bussavganger.

Den siste uken har det vært problemer med elbussene i Oslo på grunn av sprengkulde. hundrevis av bussavganger har blitt innstilt daglig. Torsdag morgen er nesten 200 avganger innstilt, ifølge en oversikt fra selskapet , til tross for at temperaturen har økt i hovedstadsområdet. Tirsdag og onsdag ble 200–300 avganger innstilt i løpet av dagen.

Elbussene har vist seg ikke å fungere i kulda, men det er politisk ubekvemt å snakke om det. Fakta lar seg likevel ikke skjule.

– Men hvorfor er det innstillinger når det er null grader i Oslo.

– Problemet er bussmangel. Årsaken til mangelen er sammensatt. Det handler om at mange busser er til vedlikehold og reparasjon, i tillegg til ladeproblemer, sier Myhren-Haugen. (NTB)

Tidligere kunne man ta egen bil, men det rødgrønne byrådet har gjort det umulig å parkere i Oslo. Tusenvis av p-plasser er fjernet og arbeidet pågår fortsatt. Velgerne har enda ikke forstått at det er opp til dem å stanse en utvikling der byen blir ufremkommelig for biler. Det er et politisk valg. Dyrt er det også. Ap og H har sammen stemt for en pakke til ufattelige 13 milliarder for folk skal sykle.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.