Gladmelding fra daglig leder i formiddag: – Og der gikk vi i pluss! En kjempegave løftet oss over grensen for å gå i null. Da blir vi kanskje Gaselle for femte år på rad!

Ikke at dét er alfa og omega. Men etter en så lang vinnerrekke gir det blod på tann. Det er moro å vinne!

Bladet Kampanje valgte å fokusere på det negative: at vi kunne komme til å gå med underskudd.

Undertittelen er ikke vennligsinnet: «Gasellestempel hjelper ikke». Feil. Gasellestempel hjelper. Folk liker dem som står på egne ben. Hjelp til selvhjelp. Andre løper til staten. Document har hele veien stått på egne ben.

Folk liker det. De vil gjerne støtte ideene bak Document. Derfor gir de, og sørger for at vi har et økonomisk grunnlag.

Jeg har ennå til gode å se en artikkel i et hovedstrømsmedium som velger å fokusere på at vi har lesere som er med og drar lasset. Er ikke dét enestående nå i disse nedgangstider?

Establishment kan ikke helt forstå at vi vokser. Det ryster dem i deres selvbilde og selvtillit. Kanskje det de serverer leserne ikke står til troende likevel? Document har som eneste avis av noen størrelse forklart Trump og Maga med forståelse, og ikke med hets.

Folk liker ikke forutinntatthet. De vurderer edruelighet over tid. At vi vokser, er en godkjenning av vår redaksjonelle linje og vår standard. Vår linje er mot de andres. Det må bety at vi holder en høy standard, ellers ville ikke folk festet tillit til oss.

Det er ikke bare Hanne Tolg som nå trekker et lettelsens sukk. Et underskudd ville ikke vært verdens undergang. Det som betyr mer, er at leserne trår til. Dét er den største ressursen.

Redaksjonen vil få takke alle som støttet oss økonomisk i året som gikk. Uten dere ville det ikke gått rundt.

Takk! Og god jul til dere alle!

red.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.