Det som nå skjer, med BRICS’ nye handelsblokk, hvor egen reservevaluta planlegges, vil påvirke Vestens levestandard og endre Vestens ranking i verden. Våre politikeres politikk, som er å bedrive en form for parasitt-økonomi, hvor nærmest all produksjon er lagt til andre verdensdeler enn Vesten, selv og uten å ha kontroll over råvarer og metaller, vil undergrave Vestens nåværende dominans.

BRICS er Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika og får nå muligens selskap av Iran, Argentina samt Saudi-Arabia.

Hvis BRICS lykkes, vil en ny global reservevaluta være en direkte trussel mot den dominerende amerikanske dollaren.

I sin nåværende form utgjør BRICS-landene rundt 31,5 % av verdens BNP når de justeres på basis av kjøpekraftsparitet. Med Iran og Argentina lagt til, stiger dette til 33 % av verdens BNP. Dette er en enorm potensiell handelsblokk, og 33 % av globalt BNP er absolutt nok til å muliggjøre en reservevaluta. Ut over dette er potensialet for synergier mellom landene enorm. Til sammen kontrollerer de utvidede BRICS-landene i dag rundt 26 % av den globale oljeproduksjonen og 50 % av jernmalmproduksjonen som brukes til å lage stål. De produserer rundt 40 % av den globale maisproduksjonen og 46 % av den globale hveteproduksjonen. Hvis alle disse ble handlet med den nye reservevalutaen, ville den umiddelbart blitt en hjørnesteinsvaluta i verdensøkonomien.

I mellomtiden synker den amerikanske dollaren. IMF har gitt ut en rapport som viser at den amerikanske dollaren i dag utgjør 59 % av de globale reservene – langt fra de 70 % den utgjorde i 1999. Rapporten bemerker at sentralbankforvalterne aktivt endrer sine reserveporteføljer bort fra dollar og inn i utradisjonelle valutaer. Vi må forstå det som mangel på tillit.

Vi kan se endringer i den globale økonomien fremover som er de største vi har sett siden 1945. BRICS har i tillegg sett og erfart at eiendomsretten ikke overholdes (tilbakeholdelse og frysing av reserver / gullbeholdning tas) og at man ikke kan stole på inngåtte avtaler (jf. Merkel – Ukraina). De mister mer og mer tillit til Vesten samt dens underlige woke-isme. De forstår oss ikke lenger.

Et spørsmål til deg som leser: Hvordan tror du USAs forsvarsbudsjetter vil se ut når Østen ikke lenger «liker» petrodollaren?

Og tror du typer som Jonas eller Erna, med sin samsvarende politikk og hengivenhet til rov-kapitalen, bør være ledere når Vesten svekkes dramatisk – en gang i fremtiden?

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.