Den tidligere Liverpool-spilleren Jamie Carragher skrev på Twitter at landslagstreneren for England alltid må være engelsk.

Det skapte reaksjoner, og den engelske sportspresentatøren Richard Keys mener utsagnet er på grensen til rasisme, skriver Nettavisen.

– Hva er det her for noe tull? Det er på grensen til rasisme, skriver Keys på sin Twitter-konto.

Carragher, som jobber som kommentator for Sky Sports, kom med uttalelsen etter at flere britiske medier har trukket fram blant annet Mauricio Pochettino, Thomas Tuchel og Brendan Rodgers som mulige kandidater dersom Gareth Southgate skulle få sparken.

Den 65 år gamle Keys mener det er uhørt å trekke inn nasjonalitet i diskusjonen rundt hvem som skal bli ny landslagssjef for England.

– England-manageren burde være den som er best egnet for jobben. England burde ikke gjemme seg bak landegrenser og folks oppfatninger, skriver han.

Document er kåret til gasellebedrift for fjerde år på rad – nå kan du kjøpe aksjer!

Keys fikk sparken i Sky Sports i 2011 for å ha kommet med sexistiske bemerkninger mot den kvinnelige dommeren Sian Massey-Ellis.

Carragher avfeier derfor kritikken.

– Jeg håper du sender lignende Tweets rettet mot alle de andre journalistene som mener det samme som meg. Eller er det bare fordi jeg jobber for Sky? spør Carragher.

Den tidligere Liverpool-kjempen vil ha seg frabedt å bli beskyldt for rasisme.

– Du er en trist, desperat mann, avslutter Carragher.

England ble slått ut av VM i kvartfinalen mot Frankrike.

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.