Fra Rosengård i Malmö. Foto: Steen Raaschou.

«Hvem skal lære barna svensk når det er slutt på svensker?» Det spør Hanif Bali seg i en lederartikkel i Expressen. Han konstaterer at «majoritets­svensker» er i ferd med å bli en minoritets­gruppe i Sverige.

«De såkalte majoritets­svenskene holder på å bli en minoritet, i noen landsdeler og grupper har det allerede skjedd. I Malmö har bare 32 prosent av grunnskole­elevene to svenskfødte foreldre, i Göteborg og Stockholm er de tilsvarende andelene henholdsvis 46 prosent og 50 prosent – og de synker for hvert år»,

skriver Hanif Bali, som selv er født i Iran.

Tallene skjuler imidlertid det faktum at selv de segregerte i andre generasjon har begynt å få barn, fortsetter han.

I Statistiska centralbyråns (SCB) statistikk regnes disse barna for å ha svensk bakgrunn, ettersom foreldrene deres er født her. Men det er ingen garanti for at de er flytende i språk, normer og kultur i Sverige.

Bali skriver om hvordan «mangelen på svenske barn› kommer til å få «katastrofale konsekvenser», da innvandrerbarn ikke lærer seg ordentlig svensk.

Fortsetter vi på denne veien, blir ikke Sverige den smeltedigelen som er lovet, det blir et splittet multietnisk samfunn der en stor del av befolkningen er blitt frarøvet både språk og kultur, nullet ut og dumpet i gettoiserte bydeleer med en katastrofal sosial situasjon.

«Dere kan vel kaste et blikk på den andre siden av Atlanteren hvis dere lurer på hva dét gjør med mennesker», avslutter han.

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.