Hanif Bali. Stillbilde: Sundell News / YouTube.

Selv om innvandringen stoppes, vil det bli konkurranse mellom etniske grupper i Sverige, og da bør ikke svensker og innvandrere blandes for mye, sier Hanif Bali, som representerer Moderaterna og satt i Riksdagen i tidsrommet 2010–2022.

Uttalelsen fra Bali, som er født i Iran men kom tre år gammel til Sverige i 1991, er gitt i et intervju med Göteborgs-Posten som er omtalt i Frihetsnytt.

Bali er ikke lenger med i parti­ledelsen i Moderaterna (M), men representerer fremdeles partiet i Österåkers kommun i Stockholms län. Likevel kritiserer han partiet for å være på defensiven på innvandrings­feltet.

Han advarer om at M ikke har klart å presentere en troverdig løsning på problemene med masse­innvandringen. Selv om de klarer å redusere eller til og med stoppe innvandringen, vil det fortsatt være et stort problem med dem som allerede er i Sverige.

Den eksisterende segregeringen vil ikke forsvinne om innvandringen reduseres, men situasjonen vil ligne på den i USA. Det vil ikke handle om innvandrere som kommer til Sverige, men om konkurranse mellom gruppene i Sverige.

– Det er åpenbart for alle at spørsmålet etter innvandringen vil bli et rase­spørsmål, hvis man ser grovt på det», sier han til GP.

I en slik virkelighet gir det liten mening å vanne ut det svenske, mener Bali.

Han er imidlertid motstander av å tvangs­blande svensker og innvandrere slik at fordelingen blir 50/50 i bolig­områdene. Det vil i stedet føre til at den svenske kulturen og den svenske identiteten blandes bort.

– Jeg synes ikke man skal blande for aggressivt. For jeg tror det snarere vil føre til at det svenske uthules, for det er slik tallene ser ut, sier han.

Bali svarer ikke direkte på GPs spørsmål om hvordan problemene kan løses.

Ikke desto mindre antyder han et stykke på vei at Moderaterna bør lansere en politikk for tilbake­vandring, altså repatriering, ved å si at M bør lansere ideer som ikke engang Sverige­demokraternas (SD) leder Jimmie Åkesson har våget å foreslå, og at partiet ikke bare bør herme etter SD.

Den frittalende politikeren tviler imidlertid på at parti­leder og stats­minister Ulf Kristersson er rett mann til å gripe fatt i problemene med masse­innvandringen.

 

Kjøp «Klanen» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.