Et «stort antall» punkter i Tidö-avtalen blir kanskje aldri realitet, meddeler Johan Pehrson. Og tanken er egentlig ikke at de skal gjennomføres heller.

Dette sier Liberalernas leder Johan Pehrson i et intervju med  HD/Sydsvenskan.

Det finns många punkter i Tidöavtalet som blir svåra att förverkliga när de väl utreds eftersom de ska prövas mot EU-rätten och internationella konventioner.

Siden Sverige er bundet av internasjonale konvensjoner bør velgerne være forberedt for at mange av punktene på Tidöavtalen aldri vil bli gjennomført.

Forslagene må først utredes for å sjekke om forslagene stemmer overens med EU-retten, svensk grunnlov, Europakonvensjonen og internasjonale konvensjoner m.m.

– Tidöavtalet är ju en arbetsplan, ett dokument för mandatperioden, säger Johan Pehrson och understryker att det inte alls rör sig om en lista på lagändringar som faktiskt ska bli verklighet.

Tidöavtalen er regjeringspartienes arbeidsplan for regjeringspartiene Moderaterne, Kristdemokraterna og Liberalerna, med Sverigedemokraterna som støtteparti utenfor regjering.

For SD er det særlig spørsmålet om innvandring som betyr noe. Men det ser ikke ut til at de har noen særlig grunn til å håpe på noen forbedring.

Forslagene som ifølge Tidö-avtalen skal redusere innvandringen må først utredes, ofte i flere år, før de eventuelt fremmes som forslag – noe som har vakt kritikk.

Nå sier altså Johan Pehrson at det neppe blir noen reduksjon i den massive innvandringen til Sverige. Dette har stor betydning siden Pehrson i tillegg til å være L-leder også sitter som arbeids- og integreringsminister i regjeringen.

For fire dager siden sa Pehrson at han var skeptisk til Tidöavtalen.

– Det finns de liberaler som tycker, precis som jag, att formuleringarna är allt annat än festliga, säger partiledaren till Dagens industri.

– Tar vi inte tag i integrationen och får stopp på den grova brottsligheten kommer det att bli ännu värre.

Hvordan Pehrson tenker at man skal klare å bekjempe kriminaliteten og forsterke integrasjonen med over 100.000 nye innvandrere hvert eneste år er vanskelig å forstå.

Også til Dagens Industri omtaler integrasjonsministeren Tidöavtalen som en arbeidsplan.

– Det är en arbetsplan och vi är mittenankaret, ett borgerligt parti med stark social känsla.

SD kommer trolig til å reagere sterkt på utspillene. L har den siste tiden ligget under sperregrensen på meningsmålingene.

Les også:

Sveriges regjering slaktes fra alle kanter for sitt vårbudsjett

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.