Aktor starter en forundersøkelse mot det moderate parlamentsmedlemmet Hanif Bali, som har blitt anklaget for upassende seksuell oppførsel. Kriminell klassifisering er utnyttelse av barn for seksuell posering.

Moderat parlamentsmedlem Hanif Bali la ut et Facebook-innlegg i går der han innrømmet at det er han som er anklaget for å ha vist upassende seksuell oppførsel i forholdet til en jente som tilhører partiets ungdomsforbund. Bali ønsket deretter en politirapport og en rettssak velkommen for å få sjansen til å bevise sin uskyld.

Les mer: Svensk parlamentariker avviser beskyldninger om upassende oppførsel: «Jeg er utsatt for en konspirasjon»

Åklagarmyndigheten kunngjorde i dag at det nå er sendt inn en rekke politirapporter mot Hanif Bali. Ifølge Svenska Dagbladet skal jenta også ha levert politianmeldelse.

– Det har inkommit flera polisanmälningar mot riksdagsmannen och jag har beslutat att inleda förundersökning gällande en av anmälningarna för brottet utnyttjande av barn för sexuell posering. Då förundersökningen fortfarande är i ett tidigt inledningsskede kan inte mer information lämnas just nu. Jag kan inte kommentera närmare vilka anmälningar som gjorts eller gå in på några detaljer om misstankarna, sier hovedadvokat Maria Sterup i pressemeldingen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.