Kjære lesere

Document har for fjerde gang på rad blitt kåret til gasellebedrift av Dagens Næringsliv. Årets kåring er basert på regnskapene for 2021. Det er en sjeldenhet at noen blir kåret til gasellebedrift fire år på rad. Det betyr at vi fremdeles er en av Norges raskest voksende bedrifter.

For å bli gasellebedrift må man ha 1 million kroner i omsetning første år, og minst ha doblet omsetningen over fire år. Ha positivt samlet driftsresultat. Ha levert godkjente regnskaper, unngått negativ vekst og være et aksjeselskap. Det er faktisk bare 1 prosent av landets aksjeselskap som oppfyller kravene til første gangs kåring som gasellebedrift.

Men dette var altså for regnskapsåret 2021 og ikke inneværende år. 2022 har vist seg som et tøffere år for oss økonomisk. Vi er fremdeles i vekst, men ikke i samme tempo som før. Og dessverre har utgiftene også økt.

Dette året vil Document dessverre gå med underskudd, med mindre leserne stiller opp til en ekstra støtteinnsats nå i desember.

De fleste i Norge har kjent at lommeboka er blitt nokså slunken, og dette gir mange nødvendige spareutslag. Vi ser at boksalget vårt, som vi er helt avhengige av, er betydelig lavere enn de to foregående årene. Vi har fått mange nye abonnenter, men vi mottar også e-poster fra lesere som sier at de dessverre ikke har råd til å støtte oss akkurat nå.

Gjennom året har vi også mottatt mange e-poster og ikke minst vipps-meldinger om hvor viktig Document er for dere lesere. Dette varmer mer enn dere aner. En av leserne våre beskrev det slik i fjor:

Document er et aksjeselskap, og i sommer donerte Hans Rustad en stor del av sine egne aksjer til den ideelle organisasjonen Venneforeningen Document.no, slik at Venneforeningen nå har den kontrollerende aksjemajoritetet i Document.no AS. Dette gjorde redaktør Rustad for å sikre stabilitet og kontinuitet for Document. En raus gest som gir oss tryggere arbeidsplasser og beskyttelse mot oppkjøp. Dere vil gjenkjenne navnene i styret i Venneforeningen.

Hans Rustad har tidligere lagt ut egne aksjer for salg, til glede både for selskapet og leserne som får mulighet til selv å eie en bit av Document.

Document har allerede nesten 200 aksjonærer. Det er en styrke, og det vitner om engasjement. Men vi trenger enda flere aksjonærer. Hans Rustad tar igjen av sin egen private aksjeportefølje og stiller 1000 B-aksjer til disposisjon for potensielle aksjonærer.

Document.no AS har tilsammen 10.000 A-aksjer (5 stemmer for hver aksje) og 120.000 B-aksjer (1 stemme per aksje). Aksjene som Hans legger ut for salg, er B-aksjer til kr 1000 per stk. Det er lite trolig at det vil bli delt ut noe utbytte på aksjene i de nærmeste årene.

Disse kan du kjøpe her.

Du kan enten kjøpe aksjer i eget navn og bli stående som eier av aksjene i aksjeeierboken, som er offentlig. Eller du kan la Venneforeningen Document stå som eier av aksjene.

Hvis du velger å la Venneforeningen være eier av aksjen(e), så overfører du et beløp tilsvarende aksjen(e), men har ikke formelt eierskap til aksjene. Fra Venneforeningen kan du når som helst innen 3 år be om å få aksjene tilbakeført vederlagsfritt.

 

Støtt oss med aksjekjøp, donasjoner og abonnement (månedlig, halvårlig eller årlig betaling). Vi trenger din hjelp for å gå i pluss for 2022.

Den støtten som du gir oss, blir godt ivaretatt. Vi prioriterer hardt, snur på hver krone og jobber nær sagt hele døgnet. Vårt mål er å gi landet vårt en bedre fremtid. Idealismen og dugnadsånden lever i beste velgående i Document.

Men vi hadde ikke vært der vi er nå uten din støtte.

Vi i redaksjonen vil gjerne få si tusen takk for at du er med oss.

 

Med vennlig hilsen

Hanne Tolg

Daglig leder

 

Vårt Vipps-nummer er 13629. Vårt kontonummer er 1503.02.49981. Du kan også donere til paypal@document.no.

Se vår Støtt oss-side.

 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.