Drone over Trondheim. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

En russisk statsborger er dømt til 120 dagers fengsel for droneflyging. Mannen ble stanset i kontroll på Storskog i Finnmark på vei til Russland 11. oktober.

Mannen skal ha fløyet med drone 47 ganger i Norge mellom 27. august og 11. oktober, opplyser NTB.

Han har erkjent å ha fløyet droner i Norge, men erkjenner ikke straffskyld, ifølge TV 2.

Ved tollkontroll ble det funnet to droner, kameraer, lagringsmedier og annet teknisk utstyr. Mannen var også i besittelse av tre pass – to russiske og ett israelsk pass, og han er både russisk og israelsk statsborger.

To droner, dronekontroller, en harddisk og en Iphone blir også inndratt som en del av dommen.

Fra russiske myndigheters side reageres det sterkt mot at russiske statsborgere arresteres for droneflyging i Norge, noe Document nylig omtalte, se sak under.

Document skrev blant annet:

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass mener Russland at dommene mot russiske statsborgere i Norge er politisk motiverte. Derfor ble Norges ambassadør mandag kalt inn på teppet til det russiske utenriksdepartementet.

«Russofobi»
– Den norske ambassadøren ble innkalt på grunn av pågripelsene av russiske statsborgere i landet, opplyser den diplomatiske avdelingen, ifølge Tass.

Tass skriver at det russiske utenriksdepartementet oppfordrer Norge til å gå bort fra «russofobiske handlinger og forfølgelse av russiske statsborgere på grunnlag av nasjonalitet».

Les mer: 

Norges ambassadør kalt inn på teppet av Russland

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.