NTB

Sverige, Finland og Spania slutter seg til rekken av europeiske land som kaller russiske ambassadører inn på teppet i protest mot Aleksej Navalnyjs død.

Utenriksdepartementet i Stockholm kalte mandag inn Russlands ambassadør som en markering i forbindelse med den russiske opposisjonspolitikerens død, opplyser den svenske utenriksministeren Tobias Billströms pressesekretær.

Den russiske ambassadøren ble kalt inn til Finlands utenriksdepartement for «å understreke at Russland er ansvarlig og kreve en fullstendig og åpen etterforskning», opplyser finsk UD på meldingstjenesten X.

Kort tid senere bekreftet Spania at også Russlands ambassadør i Madrid er kalt inn på teppet som følge av Navalnyjs død. Storbritannia gjorde det samme allerede fredag kveld.

Også russiske ambassadører i Tyskland, Litauen, Latvia og Estland har måttet innfinne seg i de respektive landenes utenriksdepartementer som følge av dødsfallet til 47 år gamle Navalnyj.

Navalnyj sonet en lengre fengselsstraff i en russisk straffekoloni. Det russiske fengselsvesenet opplyste om dødsfallet fredag.

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.