NTB

Canada har kalt Russlands ambassadør inn på teppet etter Aleksej Navalnyjs dødsfall. Landet ber Kreml gjennomføre en åpen og uavhengig granskning av dødsfallet.

Den russiske ambassadøren til Canada, Oleg Stephanov, ble kalt inn på teppet i Ottawa onsdag. Der ble han meddelt Canadas fordømmelse av Navalnyjs dødsfall, uttaler en talsperson for den canadiske regjeringen.

Canada oppfordret i møtet Russland til å gjennomføre en full og åpen granskning av dødsfallet, og Canada ba også om at russiske myndigheter umiddelbart må utlevere liket til Navalnyjs pårørende.

En rekke andre land har allerede kalt russiske ambassadører inn på teppet, blant dem Sverige, Finland, Spania, Storbritannia, Tyskland, Litauen, Latvia Estland, Polen og Romania.

Norge kalte Russlands ambassadør Tejmuraz Ramisjivili inn på teppet mandag denne uken. Der ble han meddelt budskapet om at Norge mener Russland bærer det hele og fulle ansvaret for Navalnyjs død.

– Norge ber russiske myndigheter legge til rette for en åpen og uavhengig etterforskning av det tragiske dødsfallet. Norge uttrykte videre sterk bekymring for andre politiske fanger i Russland og ba om deres umiddelbare og betingelsesløse løslatelse, uttalte Utenriksdepartementet etterpå.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.