Mer enn 20.000 mennesker har dødd som følge av hetebølgene i Europa denne sommeren.

Det viser nye tall som ble publisert torsdag, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Analyser avslørte at overdødeligheten skyldes klimaendringene – altså den globale oppvarmingen.

Temperaturer over 40 grader i Europa ville praktisk talt vært umulig hvis det ikke var for klimakrisen, hevder flere forskere, ifølge The Guardian.

– Hetebølgene er en av de største truslene som følge av klimaendringene. Tusenvis av dødsfall over hele verden hvert år, hvorav mange blir underrapportert, skyldes høye temperaturer, mener klimatolog Friederike Otto.

– Til tross for disse overveldende bevisene er det fortsatt liten offentlig bevissthet om farene ekstreme temperaturer utgjør for menneskers helse, påpeker Otto.

– Klimaet er ikke godt forstått, og det kan ikke styres

Dette står i sterk kontrast til det faktum at langt flere rundt om i verden dør av kulde. Sågar et land som India har en dødsrate på 7 til 1 i antall mennesker som dør av kulde i forhold til varme.

Globalt dør rundt 300.000 av varme i løpet av et år, mens det dør 1,7 millioner av kulde, ifølge en artikkel i New York Post fra juli i fjor.

I den artikkelen hevdes det at en stigende temperatur mest sannsynlig vil være med på å redde liv for øyeblikket.

Klimaforskerne som hevder at 20.000 mennesker har dødd av hetebølgen i Europa, gjør dette på bakgrunn av en analyse som ikke innebærer varmerelaterte dødsfall spesifikt.

Likevel konkluderte forskerne med at dødstallene skyldes klimaendringene.

 

 

 

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som e-bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.