Tinghuset i Oslo der hendelsen fant sted. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det ble rabalder og dramatikk da fornærmede i en voldssak angrep tiltaltes forsvarer i Oslo tingrett. Politiet etterforsker det hele som en ny voldssak.

En rettsak i Oslo i forrige uke ble preget av til dels stor dramatikk da det brøt ut voldshandlinger i rettslokalet.

Dagbladet skriver at hendelsen skjedde da forsvareren var i ferd med å nedlegge sin påstand. Det var den fornærmede i den opprinnelige voldssaken som plutselig gikk til et rasende angrep på tiltaltes forsvarer. Mannen skal ha brukt en flaskelignende gjenstand til å slå mot forsvareren.

– Den atferden han utviste er selvsagt under enhver kritikk. Slik atferd skal ikke finne sted – verken utenfor eller i en rettssal, sier mannens bistandsadvokat til Dagbladet.

Oslo tingrett bekrefter at saken ble avbrutt på grunn av hendelsen. Det er ikke avgjort hvordan den skal behandles videre, skriver NTB..

– Det kan anses som et angrep både på offentlige interesser og forsvarer som privatperson. Politiet ser alvorlig på denne hendelsen, sier politiinspektør Trine Dyngeland Leiros i Oslo-politiet.

Det er ikke usannsynlig at det her tas ut nok en voldstiltale, denne gangen mot fornærmede i den opprinnelige voldssaken.

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Bestill også denne nyheten:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.