Politi og ambulanse ved hovedinngangen til Frognerparken i Oslo. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB

To menn i tenårene møter denne uka i Oslo tingrett, tiltalt for et brutalt angrep med machete ved Monolitten i Oslo på kvelden 17. mai 2021.

Det skal dreie seg om et særdeles hensynsløst og blodig angrep. Den ene mannen, som så vidt hadde fylt 18 år ved gjerningstidspunktet, er tiltalt for å ha hogd til to personer med machete i henholdsvis ryggen og skulderen. Kuttene var på 30 og 15 centimeter, skriver Avisa Oslo.

Angrepene skal ha skjedd uten forvarsel, ifølge tiltalen. De skal ha forårsaket 30 og 15 centimeter dype sår. De to fornærmede ble kjørt til sykehuset fra Monolitten i Frognerparken med det politiet beskrev som alvorlige skader.

Den andre mannen, som var mindreårig ved tidspunktet, er ikke tiltalt for machete-angrepet, men for å ha slått til den ene fornærmede.

Thomas Klevenberg, som er den machetetiltalte mannens forsvarer, vil ikke fastslå overfor avisa om mannen erkjenner angrepet.

Les også:

Politiet: Oslo er en trygg by

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.