Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

En 59 år gammel mann er dømt til fem måneders fengsel for å ha gått til fysisk angrep på en forsvarer i en straffesak i Oslo tingrett, der han selv var fornærmet.

Det var en temmelig spesiell sak som nå ble pådømt i Oslo, etter at det rene sirkus oppsto under en tidligere rettssak.

Hendelsen som nå er behandlet og avgjort, skjedde i en rettssak i Oslo tingrett i slutten av november 2022, skriver Rett24.

Her var en 59-åring mann fornærmet i en sak hvor hans kone var tiltalt for å skade ham med kniv.

NTB melder om saken.

Da konas forsvarer holdt sin prosedyre, kokte det så over gikk 59-åring. Han gikk til brutalt angrep mot forsvareren med en vannkaraffel midt under prosedyren, ifølge dommen så nå er avsagt.

Det oppsto så et realt basketak i rettslokalet, der den angrepne forsvareren, Kai Vaag, fikk forsvart seg med en stol. Han unngikk dermed å bli alvorlig skadd, heter det i referatet.

Hele opptrinnet ble fanget på video, som ble vist i retten under denne nyeste straffesaken.

I dommen som ble avsagt fredag, oppsummerer tingretten hendelsen slik:

«På videoen ser man at A plutselig reiser seg og går målrettet over gulvet. På veien griper han vannkaraffelen fra vitneboksen og går mot Vaag. Han slår to slag med karaffelen i retning hodet hans, men da Vaag har vendt seg bort treffer han nakken og skulderen. Vaag løper mot utgangen forbi (klienten) og A løper etter. (Klienten) forsøker å stanse A og da snur han seg mot henne og slår henne i hodet med karaffelen.

Vaag kommer seg over til motsatt side av salen og tar en stol for å forsvare seg. A river stolen vekk og det blir et basketak mellom dem. Vaag har forklart at han la A i gulvet.

Det er noe uklart hvem som endte øverst, men utfra videoen fremstår det som om Vaag havnet nederst. Karaffelen var blitt borte på vegen og A brukte da hendene og klorte Vaag på kinnet og halsen. Han slo ham også med knyttet hånd. (Klienten) kom til og forsøkte å løse opp i situasjonen. Etter ca. et minutt kom politiet og sikkerhetsvaktene og fikk fjernet A.»

Den rasende mannen er nå dømt til fem måneders fengsel, og må også betale forsvareren 15.000 kroner i oppreisning for angrepet.

Både mannen og hans kone har vært i retten i forbindelse med voldstiltale tidligere.

I fjor høst ble både mannen og hans tidligere ektefelle dømt til to år og to måneders fengsel for vold og mishandling av deres felles barn.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!


Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.