«Vi er usikre på Twitters vei videre, og jobber for å ta i bruk våre egne kanaler til å formidle informasjon fra vårt operative arbeid», skriver beredskapssjef Tone E. Vangen i Politidirektoratet i en e-post til TV2. Klarere klarer ikke norske politimyndigheter å illustrere hvor bakpå de er i sitt arbeid med å informere publikum.

Norsk politi har i flere år lidd av berøringsangst når det gjelder helt vesentlig informasjon om overfallsvoldtekter og annen kriminalitet der gjerningspersonenes identitet for all del må beskyttes for innsyn fra den gemene hop, altså personer bosatt i Norge.

Men når Twitter, under Elon Musks ledelse, nå har vedtatt at den fæle amerikanske presidenten Donald Trump igjen skal få lov til å ytre seg på verdens kanskje mest brukte ytringsplattform, ja da reagerer norsk politi:

Hittil har Twitter vært et godt verktøy for landets operasjonssentraler, og Vangen beskriver plattformen som en enkel funksjon der de mange følgerne til politiet kan få kjapp info.

De siste ukene har det derimot stormet rundt Musk-oppkjøpet, og beredskapssjefen sier de har registrert debatten i etterkant.

I kjølvannet av dette skriver politiet at de ønsker å fremskynde planene om å etablere et eget alternativ til Twitter.

«Vi ønsker å gjøre oss uavhengig av kommersielle tredjepartsløsninger», skriver Vangen. (TV2)

TV2 la premisset for politiets svar og indirekte desavuering av Musks nye Twitter allerede i innledningen av sin artikkel, men det fritar ikke politiet for å tenke selvstendig.

Politiet vurderer Twitter-fremtiden etter Musk-bråk (TV2)

Les også:

– Nordland politi­distrikt bør beklage des­informasjon om voldtekts­siktede innvandrere

 

Når skylappene er lange og naiviteten setter inn: Sigrid Bonde Tusvik

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.