Atle Antonsen legger seg flat og sier han må revurdere sitt forhold til alkohol. Men det spørs om det er nok til å legge ballen død. I et Facebook-innlegg sier Antonsen at alt som kunne gå galt, gikk galt den kvelden, og at det skyldes ene og alene ham selv.

Det som skulle bli en hyggelig kveld med øl og prat, endte i katastrofe. Det kan jeg takke én person for: meg selv.
Den som ble utsatt for katastrofen, er Sumaya Jirde Ali. Denne kvelden møtte hun en full komiker som lirte av seg helt utrolig dumme ting. Det er ingen unnskyldning at de idiotiske kommentarene var et slags forsøk på spøk. For det jeg sa, var bare idiotisk. Punktum.
Antonsen sier han alltid har sett opp til Sumaya og at «det var utgangspunktet da han gikk bort til henne»:
Jeg har alltid respektert Sumaya. Hun er et forbilde og en sterk og viktig stemme. Det var mitt utgangspunkt da jeg gikk bort for å snakke med henne. Det gikk som alle forstår skikkelig galt.
Det var ikke morsomt det som ble sagt.
Dette var ikke morsomt. Dette er ikke morsomt. Det kommer aldri til å bli det heller.
Alkoholen har skylda.
Jeg skjønner at jeg må revurdere mitt forhold til alkohol og hvordan jeg kommuniserer med folk under alkoholpåvirkning. Det er åpenbart at dette står i kontrast til hvordan jeg opplever meg selv.
Det ville vært interessant om Antonsen hadde utdypet det siste poenget: Oppfatter han ikke selv hva han gjør i fylla?
Antonsen tar opp det mest belastende i episoden, bruken av uttrykk som oppfattes som rasistiske. Det er ikke ord Antonsen forbinder med seg selv. Men han innrømmer at han har en jobb å gjøre.
Jeg har aldri tenkt at det kan være mulig for meg å være rasistisk. Men etter denne kvelden og disse idiotiske kommentarene skjønner jeg at jeg må gå noen runder med meg selv.
Så spørs det hvor storsinnet Jirde Ali vil være.
Historien har allerede fått konsekvenser for Antonsens engasjementer hos Discovery og TV 2.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.