Munch-maleriet «Skrik» på Nasjonalmuseet. Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB

Pøbler fra organisasjonen Stopp oljeletinga har forsøkt å lime seg fast til rammen til Munch-maleriet «Skrik» på Nasjonalmuseet.

Så har altså klimapøblene, eller klimaterroristene, angrepet også det norske Nasjonalmuseet. Målet har vært å lime seg fast til det verdensberømte maleriet Skrik, i et forsøk på å skape en slags «oppmerksomhet» rundt seg selv.

Det var tidsskriftet Tidens ånd som først rapporterte om saken.

– Vi er på Nasjonalmuseet etter melding fra vektere om at de har kontroll på tre personer som forsøkte å lime seg fast til Skrik. Vi har kontroll på dem, og det er ingen skader på maleriet, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

Pøblene lyktes ikke særlig godt med sitt angrep, og det ble ikke forvoldt skade av betydning:

Det er limrester på glassmonteren. Det skal ha vært to aktivister som forsøkte å lime seg til maleriet, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Flere lignende aksjoner mot kjente malerier har funnet sted andre steder i Europa de siste ukene. Document har omtalt flere av disse pøbelangrepene.

Spørsmålet mange stiller seg  er når Politiets sikkerhetstjeneste PST skal begynne å behandle disse gruppene som terrorister, og foreta en grundig opprulling av deres nettverk.

En av de såkalte aktivistene sier følgende til Tidens ånd:

– Det hatet, sinnet og sjokket er noe vi spiller på, vi vil smekke folk ut av apatien, og i et kort tidsrom kan nå fram med samtalen vi ønsker å ha.

Dette er samme retorikk som i mange tiår har vært benyttet av ulike terrorgrupper.

(NTB).

Les også: 

Stadig flere klima-galninger herjer i Europa: Nå også i Prado-museet

Bestill den nye boken fra Document forlag:

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.