En mann i 40-årene ble skutt på Torshov onsdag kveld og er alvorlig skadd. Dette er den fjerde skyteepisoden i bydelen siden 30. august.

Lokalpolitikerne ber nå om et hastemøte med justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) og Oslos politimester Beate Gangås

– I løpet av noen få måneder har vi hatt fire alvorlige skyteepisoder i nabolaget på Torshov. Dette er en helt uholdbar utvikling som vi ikke kan lenger kan akseptere. Vi ber nå justisminister Mehl og politimester Gangås om å komme på banen med konkrete tiltak for å sikre trygghet i bydelen, sier leder Jonas Økland i Sagene Høyre.

Han sier at mange i bydelen nå er svært redde, føler utrygghet og er redd for å sende barna ut for å leke.

– Dette er en situasjon som justisministeren og politiet må ta på alvor. Vi forventer derfor at de nå kommer til bydelen så fort som mulig, sier Økland i en pressemelding.

Sagene Høyre vil torsdag sende brev til Mehl og Gangås og be om at man så fort som mulig besøker bydelen og orienterer de folkevalgte om hvilke strakstiltak man nå vil iverksette mot den alvorlige kriminaliteten i området.

I tillegg til onsdagens skyteepisode ble det 30. august avfyrt skudd mellom to biler i Torshovgata, mens det 2. september ble skutt mot en bil i Åsengata. 27. september skal det ha blitt avfyrt skudd i en leilighet ved Haarklous plass.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.