Foto: SOS Méditerranée / Twitter.

SOS Méditerranée ber nå Frankrike, Spania og Hellas om en trygg havn for de 234 migrantene om bord på det norske skipet «Ocean Viking», som i øyeblikket befinner seg i Middelhavet på omtrent samme avstand fra Malta og Sicilia.

Det opplyser den franske NGO-en selv i en pressemelding, der den formaner om at en «løsning må finnes straks».

I tråd med en årelang tradisjon for slike meddelelser skriver organisasjonen at situasjonen på det norske skipet blir stadig verre, og at det er meldt sterk vind, høye bølger og lavere temperaturer, samtidig som det er lite forsyninger om bord.

Migrantene risikerer livet, hevder SOS Méditerranée:

234 lives are at risk. Many survivors show signs of torture, sexual violence and abuses from their stay in Libya. These prolonged times at sea severely impact the physical and mental well-being of those onboard who narrowly escaped death at sea and jeopardize the safety of human life at sea.

Italias blokade av migrantskipene er en skam og et brudd på internasjonal lov, mener NGO-en:

This blockade at sea is not only a disgrace but it also disregards essential provisions of International Maritime and Humanitarian Law. The survivors must touch land without further delay. We are facing an absolute emergency and any additional day of waiting could have life-threatening consequences.” says Nicola Stalla, SOS MEDITERRANEE Search and Rescue Coordinator onboard Ocean Viking.

Italienske og maltesiske myndigheter ser gjennom fingrene med skjebnen til kvinnene, barna, noen av dem nyfødte, og mennene om bord, skriver SOS Méditerranée.

Den franske NGO-en legger også inn et godt ord for migrantene om bord på det tyske skipet «Humanity 1» og det norske skipet «Ocean Viking», som drives av henholdsvis den tyske NGO-en SOS Humanity og Leger uten grenser (MSF).

 

Tyskland ber Italia yte hjelp til migrantene på «Humanity 1»

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.