Jeg er medlem av Den danske folkekirke, men jeg går ikke i kirken fordi jeg ikke forventer å høre noe annet fra presten  enn noe om bærekraft og klima, og det kan jeg få i avisen Politiken, som jeg heller ikke leser.

Du skulle ellers tro at det var nok å snakke om hvis du har jobben med å forkynne evangeliet. Se nå bare på Iran, hvor det anslås at det bor opptil 800.000 kristne, som regimet forfølger med alle mulige midler, fordi de prøver å følge evangeliet. Dette gjelder selvsagt spesielt for kristne som har begått den ultimate forbrytelsen å forlate islam.

En britisk regjeringsrapport dokumenterer den voldelige forfølgelsen av Irans kristne minoritetsbefolkning. «Det å være kristen er i seg selv nok til at du kan bli arrestert», fremgår det. «Mange av arrestasjonene skal ha funnet sted under politirazziaer mot religiøse forsamlinger.»

Hva kan vestlige ledere gjøre for å hjelpe de forfulgte? I en e-post til Fox News svarer Mansour Borji, som leder en NGO som kjemper for religionsfrihet:

«Vi tror at verdensledere kan spille en positiv rolle ved å hjelpe de forfulgte religiøse samfunnene og sette en stopper for den religiøse apartheid i Iran.»

Blant de mest effektive tiltakene foreslår Borji at vestlige regjeringer retter seg mot iranske oligarker, som er nært knyttet til regimet, ved å fryse eiendelene deres.

Mansour Borij er en konvertitt fra islam til kristendommen, så han vet hva han snakker om.

Det iranske presteskapet har grunn til å være nervøse. Ifølge en dokumentar med tittelen «Sheep Among Wolves» er Irans kristne underjordiske kirke verdens raskest voksende, og den ledes for det meste av kvinner. «Hva om jeg fortalte deg at islam er død», sier en uidentifisert kirkeleder i filmen. «Hva om jeg fortalte deg at moskeene er tomme i Iran? Hva om jeg fortalte deg at ingen i Iran følger islam? Ville du tro det? Det er akkurat det som skjer i Iran. Gud arbeider mektig inne i Iran», der folk vender ryggen til islam i massevis.

Når det gjelder den danske folkekirken, ser det ut til at Gud er på ferie. Den kan ikke engang ta seg sammen for å forsvare trosfeller som lever under islams åk.

 

https://www.foxnews.com/faith-values/worlds-fastest-growing-church-women-documentary-film

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.