Det har i flere år kommet rapporter om at Iran har «verdens raskest voksende kirke» og 2023 er ikke noe unntak i så måte. Men den iranske kirke står – i kontrast til islam i vårt land – uten kirkebygg.

Trosser sharialovgivningen

I november kom rapporten «Persecutors of the Year 2023» fra organisasjonen International Christian Concern (ICC). Den forteller at det stadig popper opp kirkesamfunn tross intens forfølgelse i Iran.

Ifølge rapporten har den islamske republikk «en av de raskest voksende kirkene i verden». Til tross for at myndighetene håndhever sharialovgivningen strengt, skal hundretusener av iranere «fra alle samfunnslag» ha konvertert til kristendommen. Det skal nu være et sted mellom 500.000 og 800.000 kristne i landet.

De kristnes adgang til religionsutøvelse er sterkt begrenset og de som konverterer fra islam risikerer å bli arrestert, torturert og henrettet.

Dokumentarer bekrefter

Det er kommet to dokumentarfilmer med navn efter Matteus 10.16, som tar for seg vekkelsen i Iran. Sheep Among Wolves II kom i 2019:

– Hva om jeg sa at islam er død? Hva om jeg sa at beste forkynner av Jesu budskap var ayatollah Khomeini? Med ayatollahene kom islams sanne ansikt frem i lyset. Efter 40 år i en islamsk utopi, har vi opplevd de verste ødeleggelsene i Irans 5000 år lange historie, sier en uidentifisert iransk kirkeleder i filmen.

Hva om jeg sa at moskeene i Iran står tom? Hva om jeg sa at ingen følger islam i Iran? Ville du tro meg? Det er det som skjer i Iran. 




– Irans oppvåkning

Produsenten av filmen Dalton Thomas, snakker om «Irans oppvåkning»:

– Bevegelsen har ingen eiendom, ingen bygninger, ingen sentral ledelse og hovedsakelig er det kvinner som står i spissen.

Kvinnene vet at de løper en betydelig risiko i et land hvor sharia råder i domstolene:

– Vi vet at hvis de tar oss, vil de slå og drepe oss efterat de først har voldtatt oss. Hver gang jeg går ut av døren, tenker jeg at jeg kanskje ikke kommer tilbake.

Dokumentaren hevder at med en «massiv flukt til den jødiske Messias følger det kjærlighet til det jødiske folk».

50.000 av 75.000 moskeer i Iran skal være stengt på grunn av for få moskégjengere:

To av tre moskeer er stengt: Islam svekkes i Iran

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.